maandag 21 maart 2011

Oh...wat heerlijk !!

Wat is het toch weer genieten als het zonnetje schijnt! Alles lijkt gewoon anders, het ruikt anders buiten, je hebt veel meer zin om dingen te ondernemen en je zou zeggen dat je minder tijd hebt om te handwerken. Ik pak namelijk eerder een boek om in de tuin te lezen dan iets om te patchen....Raar hè !? Vorige week ben ik gestart met de Jelly rol quilt: The Wild Rose Postage Stamp Quilt. Ik kreeg heel veel leuke reacties van jullie, dankjewel! Ook van de ontwerpster Julie kreeg ik een leuke reactie, alstie af is vindt ze het leuk om hem op haar weblog te laten zien.Ik voel me helemaal vereerd... Het begin is gemaakt, de eerste 6 blokken zitten aan elkaar. Het gaan er 36 totaal worden:
                                     
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het ook best leuk vind om eens iets op de machine te maken. Het gaat voor je gevoel sneller. Nou is dit ook wel een makkelijk patroon hè ! Verder heb ik van de week nog 5 SBS-blokjes gemaakt:
D-3: Mother's Delight
C-2: Wedding Ring 1
E-6: Jack in the Pulpit

B-3: Cross and Crown

A-8: Star of the Orient

Al deze blokjes gaan op de Foundation-manier. Als je er eenmaal aan gewend bent, gaat het als een trein! Maar eerlijk is eerlijk, die friemelblokjes zijn niks voor mij. Geef mij maar de grotere stukken, lekker snel klaar. (ha ha) Via het blog van Anneke kwam ik op de website van Fabric-Shack. Anneke had daar zulke mooie lapjes gekocht ! Dus heb ik die site meteen opgezocht en deze prachtige lapjes besteld:

De onderste foto zijn lapjes van de serie "Antique Fair", jullie vast wel bekend. Het is zo'n mooie serie! Ik kan deze webwinkel van harte bij jullie aanbevelen, ze hebben er ongeloofelijk veel en ze leveren binnen een week!! Dat is nog eens snel !!Anneke: Heel erg bedankt voor deze supertip ! Ik heb al een idee waar ik de lapjes voor ga gebruiken: Sinds vandaag staat namelijk het laatste patroonte van de CAT-BOS op de site. Natuurlijk heb ik het patroon en de instrucies meteen uitgeprint. Van de week hoop ik er een begin aan te maken. Maar nu eerst even met de stofzuiger door het huis zwieren !!! Fijne dag iedereen en geniet van die heerlijke zon hè!!

12 opmerkingen:

Madammeke Ongeduld zei

hier is de vriezeman nog eens langs geweest je hebt mooie blokken en super mooie stoffjes en de lentezon

yvonne zei

Prachtige lappen en de kleuren zijn geweldig!!!
groetjes yvonne

katrien zei

Zalig weertje hebben we momenteel.
Mooie blokken en hele mooie lapjes.

jolanda zei

Hé jammer dat dat stof iedere keer weer terugkomt hé? Toch zo zonde om je tijd aan stofzuigen te besteden wanneer je daar veel te druk voor bent?? hihihi
Je blokken zijn erg mooi geworden ook al weet ik nog steeds niet wat dat foundation is. Ik zei vorige keer dat ik het zou opzoeken op internet maar het is er nog niet van gekomen. Ga ik alsnog doen.
Nu ga ik eerst even je link aanklikken naar de site van de Fabric! Ben benieuwd.
fijne zonnige dag, groetjes jolanda

Juicybear zei

Ja dat lentegevoel heb ik ook, en je quilt en sbs blokken zijn weer super.
Leuk dat je ook bij Fabrichshack bestelt nu, en de verzendkosten zijn voor de helft en ze zijn inderdaad super snel en super behulpzaam.
Heel veel plezier met je mooie nieuwe stofjes.
Groetjes Anneke

marijke's crea zei

Wat een prachtige kleuren gebruik je voor sbs!
groetjes Marijke

jaimie zei

Hallo Margreet,

Wauw, prachtige blokken heb je bij gemaakt en die quilt is ook wel speciaal mooi !! Maar die moet nog groeien zo te lezen :-)

groetjes, Jaimie

quilting Jeannet zei

Nou, je hebt er meer geluk mee dan mij Margreet, bij mij is is de jellyrol een sof geworden. En ja die fabric shack, ik heb helaas geen creditcard, en ze hebben geen paypal, is me dat errug, want je kan er per 10 cm kopen begreep ik.

Pierelantijntjes zei

Ja Margreet, ik krijg ook gewoon een energiestoot van dit weer....en daar was ik hard aan toe.
Je quilt wordt echt heeeel erg leuk. En de nieuwe blokken zijn ook weer af zeg.
Wat een mooie stofjes... heerlijk om zo'n site tegen te komen.
Ik vind het supergezellig om weer een keer af te spreken en dan lekker met de hond te gaan wandelen! Is het goed als ik je binnenkort even bel?
Fijne week,
groetjes van Ester

Terray zei

Ondanks dat je de sbs-blokjes op pp-methode hebt gemaakt vind ik ze erg snoezig. Dat komt denk ik vooral door je stofgebruik. Maakt het eigenlijk uit op welke manier je de blokjes maakt?? Ik denk dat je het op de manier moet doen die jij het fijnst vind werken.......
Ook je Jellyrolquilt wordt erg mooi, eigenlijk best leuk "gewoon" van die kleine blokjes! Ik ben wel erg benieuwd hoe je doorpit patroon zal zijn.
En dan prachtige nieuwe stofjes voor de poezenquilt van Ellen....die staat bij mij ook nog op het lijstje van willen maken...."zucht" (de tijd, de tijd)
Groetjes
Tertia

Hubertine zei

Ja, heerlijk dat weer! Wat een geweldige blokken heb je weer gemaakt! En je stamp quilt ziet er ook veel belovend uit!!
Groetjes, Hubertine

Guusje, zei

Wat een mooie SBS blokken heb je gemaakt en mooie aankopen gedaan. Prachtige stoffen zijn dat en je wild rose postage stamp quilt wordt ook erg mooi. Lekker genieten van het voorjaarszonnetje ga ik ook weer doen.