donderdag 10 maart 2011

Over de helft !

Yes ! Ik ben over de helft met het maken van mijn SBS blokjes. De teller staat nu op 71 blokjes die af zijn. En nu komt het moeilijkste gedeelte: De blokjes die met foundation-piecing gaan én de aplicatieblokjes. Nou ja, ik zie het wel hoor...Dit foundation- blokje heb ik in iedergeval al gemaakt:

K-6: Gentleman's Fancy H-2: Wedding Ring 2
H-3: Sarah's Choice

Intussen ben ik lekker bezig om de blokjes die naast elkaar horen, aan elkaar te zetten. Leuk werkje vind ik. Het zoekt ook makkelijker. Dit is een gedeelte wat af is:

Het lijkt net een soort merklap vind ik, al die verschillende blokjes. Het wordt wel een mooi geheel.
Voor vandaag staat er weinig op de planning, de gewone dingen. Vanmiddag lekker uitwaaien met hond en DS1 op de dijk en natuurlijk de huishoudelijke klusjes. Maar eerst ga ik zo naar de bieb, een nieuwe voorraad leesvoer halen. "Haar naam was Sarah" heb ik uit gelezen. Schitterend boek! Eens kijken of ze nog andere boeken hebben van deze schrijfster. Fijne dag iedereen!

8 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Wat een prachtig gezicht!! Het is zo al een hele quilt aan het worden...

Hennie zei

Het geheel ziet er prachtig uit ! ! !
Groetjes Hennie.

Guusje, zei

Gefeliciteerd met het aantal. Wat geweldig dat je er al zoveel klaar hebt. Het ziet er geweldig mooi uit. De blokken die je gemaakt hebt zien er ook geweldig uit en veel plezier met appliceren en paper piecing beide erg leuk om te doen vind ik.

Juicybear zei

Mooie blokjes zeg, en het wordt al een heel mooi geheel zo, prachtig hoor.
Groetjes Anneke

jolanda zei

wauw... wat mooi zeg!!! Wat een mooie kleuren heb je gebruikt ook!
Foundation piecing zegt me helemaal niets... ik zal eens opzoeken wat dat precies is hihihi.
Van het boek 'haar naam was Sarah' is toch ook een film nu, of heb ik het mis?
groetjes, jolanda

carine zei

Proficiat! de helft is er reeds, nu op naar de rest hé! Ik wens je alvast nog veel leuke momenten toe met je SBS . Volg je hoor! Groetjes uit Brugge Carine

jaimie zei

Hallo Margreet,

Prachtige blokken !!

Groetjes, Jaimie

Annemieke zei

Al heel indrukwekkend veel vind ik. Ik vond dit boekje handig om de paperpiecingmethode beter onder de knie te krijgen: Show me how to paperpiece van Carol Doak. Misschien heb je hier iets aan. Het is dun, veel foto's van stap voor stap uitleg. Er staat maar een patroontje in wat ik ook nog erg leuk vond.
Succes
groetjes
Annemieke