maandag 10 oktober 2011

Da's lang geleden.....

......dat ik iets heb laten zien van m'n SBS! Ik heb even teruggekeken: 21 maart van dit jaar. Het werd wel weer eens tijd. Er zijn al heel wat blokjes gemaakt de afgelopen jaren. Inmiddels ben ik ruim over de helft en dat is ook best een lekker gevoel. Ik heb ze even voor jullie uitgelegd op de vloer:


Deze twee blokjes heb ik erbij gemaakt de afgelopen week.
G-10: Arizona
L-3: 54-40 or Fight
Vooral de laatste was moeilijk. Dat komt omdat ik hem op de machine heb gedaan. Zo stond het beschreven in het boek. Maar dat is echt niks voor mij! Wat een ramp, hoe vaak ik het wel niet heb uitgehaald...ik zal jullie er niet mee vermoeien. Hij is nog niet helemaal perfect, maar ik laat het zo. Jammer dan!


Nu het er steeds meer worden, wordt het steeds lastiger om de juiste blokjes te vinden en te bepalen welke stofjes ik zal gebruiken. Ja, ja, dat komt namelijk heel precies bij mij. Vooral heel lastig voor mij, want ik ben niet snel tevreden. Soms zit ik echt wel een poosje te kijken en gaan de lapjes eindeloos door mijn handen. Nu ik de overzichtsfoto heb gezien, merk ik ook dat het misschien helemaal niet zoveel uitmaakt welke lapjes je gebruikt. Ik zal proberen minder kieskeurig te zijn! Fijne dag iedereen!


22 opmerkingen:

Betsie zei

Wat wordt die mooi Margreet!

Heleni zei

Dat pietluttig zijn heb ik ook last van Margreet. Maar uiteindelijk wordt 't prachtig.

groet Heleni

lia zei

Wat wordt het toch een mooie quilt,ik heb de mijne ook weer tevoorschijn gehaald en zit ook steeds te dubben over wat wel en niet bij elkaar past.Dat zit er een beetje in denk ik,is niet erg het is de aard van het beestje.
Groetjes Lia

Liesbeth Wessels zei

Dat wordt prachtig,mooie kleuren heb je ook gebruikt. Leuk dat je ook de SBS maakt. Ik moet nog 14 blokken maar dan komt het quilten nog. groeten van liesbeth

Juicybear zei

Hij wordt prachtig hoor enmooie kleuren.
Groetjes Anneke

Quiltendewilma zei

Prachtig!!

Phebe and Jane zei

Je hebt hele mooie lapjes gekozen hoor. Het wordt al een hele lap. Misschien krijg je ineens weer de geest, net zoals ik met m'n Sjaantje. En dan ineens is ie klaar.
Groeten,
Marian

Lee Prairie Designs zei

WOW!!!!! Delightfully beautiful :)

Carolyn

Dorine zei

Oh Margreet wat wordt hij mooi vooral die kleuren.

Pierelantijntjes zei

Zooooo dat zijn wel heeeel veel lapjes Margreet. Ik vind de kleuren echt schitterend, en ben echt zeer benieuwd naar het eindresultaat.
De pompoenen liggen al gereed hoor ;-)
tot morgen
groetjes Ester

jolanda zei

Mooie kleuren zeg! En ik herken dat wel hoor... ik zit ook altijd zó te dubben en te twijfelen. Wanneer je het geheel bekijkt, maakt het inderdaad niet zoveel uit, maar dat zie je niet wanneer je met de lapjes in je handen zit.
groetjes, Jolanda

Annelies zei

Het ziet er al erg mooi uit. Veel succes !

quiltingmieke zei

piep

wat een mooi beeldig werk,
en de kleuren zijn top
ja kleuren kiezen is zo moeilijk,
eens je die beslissing genomen hebt is je blok zo klaar....hihi, nee dat is niet altijd waar,
soms laat ik het een dagje liggen en keer weer de dag nadien , en dan gaat het soms beter, raar he?

knuf quiltingmieke

culipatch.blogspot.com

Ellie's Quiltplace zei

Soms moet je niet teveel plannen en gewoon dóen!
Het wordt al een prachtig geheel.
Machinaal patchen is ook niks voor mij, brrr....

Cisca zei

Wat een mooi "rustige" kleuren, prachtig! Het kiezen van kleuren kost veel tijd, vaak is het toch zo, dat in het geheel het minder belangrijk is of het wel goed past of niet. Maar je zult nooit weten, hoe het geworden zou zijn, als je ze niet zo zorgvuldig bij elkaar gezocht had.
Groetjes, Cisca

carina zei

Wat een werk maar ik vind deze quilt wel het toppunt van een echte quilt. Beetje bij beetje komt hij wel af toch?
Mooi hoor groetjes carina

Tilly zei

Mooie kleuren heb je gebruikt, je bent al aardig op weg.groetjes

Guusje, zei

Wat is hij prachtig aan het worden en wat ben je al ver. Geweldig mooi vind ik hem en op de machine blokjes maken? Dat doe ik ook niet hoor ik doe alles met de hand want ik ben net als jij erg precies. De laatst gemaakte blokjes zijn weer erg mooi geworden.

Marianne G zei

Hij/zij wordt mooiiiii! Ohh, dat blokje... dat is het eerste in het boek toch? Wij, ons quiltgroepje dat elke 2 weken bij elkaar komt is met de SBS begonnen. Elke keer één blokje maken;) En ja hoor, bij mij én bij Pauline ging het helemaal mis bij dit blokje... Op de machine gemaakt ja *zucht*
Maar je quilt wordt P*R*A*C*H*T*I*G

Annie zei

Ik vind de kleuren combinatie erg mooi, ik heb ook altijd moeite om de kleuren te bepalen maar als je de boel van een afstandje bekijkt of van een foto dan kan volgens mij alles. Ik zelf ben klaat met de SBS blokken en ben hem aan het quilten, ik heb het veilig gehouden en hem in het blauw gemaakt maar daar zat ik dus al mee te tobben, ben nu met de varia-hex bezig en probeer de kleurkeuze een beetje los te laten
Groetjes Annie

Berna zei

Ook into de SBS. Ik ben er helemaal aan verslaafd. En ook voor mij geen machinewerk. Zelfs de kleinste stukjes worden met de hand aan elkaar gezet.
Ik kijk per blokje naar welke stof ik daarvoor geschikt vind en als straks de benodigde blokken klaar zijn voor een 1-persoons quilt, kijk ik wel hoe ik ze neerleg. Succes met de volgende blokken. Wat je al af hebt, is prachtig!

Jantine zei

Wat een schitterende kleuren!