zaterdag 29 oktober 2011

Op naar de honderd....

.....blokjes voor mijn SBS(Silvia's Bridal Sampler). Met deze drie nieuwe erbij kom ik op achtentachtig stuks. Ik ben ze nu volgens de volgorde in het boek aan het maken. Zo heb ik geen excuus meer dat het een moeilijke is of dat ik hem niet zo leuk vind, dat blokje 'moet' ik dan gewoon maken. Streng ben ik voor mezelf hè !!?? Maar zo komen ze wel af !!

E-2: Corn and Beans


K-3: Churn Dash


N-1: Courthouse Steps

Toen de mannen vorige week in Londen waren, hebben ze iets leuks meegebracht voor mij. Een hele stapel Quilt/Patchworkbladen. Lief hè! En ook nog de "Country Living", mijn favoriete blad. Voorlopig hoor je mij niet meer! SSSSSSTTTT......ik ben aan het lezen.............
En daar kom ik toch een leuk patroon tegen van een Hollandse dame die al jaren in Engeland woont.Ze heeft ook een eigen site die je hier (klik)  kunt vinden.
Voor het eerst ga ik een video op mijn blog zetten, ik hoop echt dat het gaat lukken. Van de week zat er zo schattig een roodborstje zich te badderen in het vogelbadje. Hij zat er al een tijdje in te poedelen, ik dacht, die is toch weg als ik mijn camera pak. Toch niet, hij bleef nog een hele tijd zich heerlijk onderdompelen. Kijk zelf maar:


         


De natuur geeft ons soms onverwacht van die mooie kadootjes, daar kan ik echt van genieten. Over kadootjes gesproken: Gisteren was DS2 jarig, hij werd alweer 13 ! Het was een hele gezellige dag, veel visite, onverwacht kwam mijn broer en zus met hun hele gezin langs. Supergezellig! Want dat gebeurt niet zo vaak. En daar kunnen we dan weer het hele weekend van nagenieten. Iedereen een heel fijn weekend hoor!


21 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Nou Margreet wij horen het bewijs dat je niet alleen maar quilt haha. Lief hè zo'n vogeltje kun je naar blijven kijken. De blokjes zijn prachtig en wat een geduld. Nee daar denk ik héél lang over na om aan te beginnen.
Fijn weekend, groetjes Anita

Phebe and Jane zei

Ik heb de blokken van de Dear Jane ook op volgorde gemaakt. Ik was bang dat ik anders de moeilijke zou overslaan en dan op het laatst de quilt niet zou afmaken. Je schiet lekker op met je SBS. En wat een schattig vogeltje.
groetjes,
Marian

Tilly zei

Het is inderdaad het beste om op volgorde te werken dat doe ik ook met de Dear Jane. Natuurlijk komt SBS een keertje af. vind je blokken erg mooi.
een veel leesplezier toegewenst.
groetjes Tilly

jolanda zei

Wat zijn je blokjes mooi Margreet! Het lijkt mij inderdaad maar het beste om ze gewoon op volgorde te maken anders zijn straks alle 'leuke' blokjes af en wordt het moeilijk om dan alle 'lastige' blokken achter elkaar te moeten maken.
Misschien heb je al gezien dat ik het boek van the Farmer's Wife gekregen heb? Daar zitten vast ook wel minder leuke blokjes tussen, dus ik ga ook maar gewoon bij nr. 1 beginnen! ;-)
Dat roodborstje is echt schattig! Wanneer ze eenmaal een plekje gevonden hebben dat ze fijn vinden, komen ze ook steeds weer terug hé?
groetjes, Jolanda

Wieke van Keulen zei

88, wat ben jij goed bezig, Margreet. En het filmpje van het roodborstje is zo schattig. Dank voor het delen.

Annelies zei

Je bent al lekker ver hoor. Mooie blokken. Veel succes met de rest.

Anoniem zei

Gelukkig een betere ervaring met een roodborstje.van de week lag er eentje bij ons met zijn pootjes omhoog in de tuin :-(

Terray zei

Mooie blokken!! Wat een goed idee om ze op volgorde te maken. Mijn DJ maak ik op willekeurige volgorde maar inderdaad ben je dan gauw geneigt als het even niet lukt het blok aan de kant te leggen....
Wat lief van de mannen om quiltmagazines vanuit London mee te brengen. Je bent maar verwend ;-)

Groetjes
Tertia

Anna zei

Een heerlijk vooruitzicht! De honderd komt dichtbij! Prachtige blokken weer hoor! Fijne zondag!

Guusje, zei

Allereerst nog gefeliciteerd met je DS2. Leuk filmpje van het roodborstje. Wat goed dat je al zover bent met

Guusje, zei

Even afmaken hoor het ging te snel. Met je SBs je hebt er weer mooie blokken bijgemaakt. Wat geweldig dat ze zoveel tijdschriften voor je meegenomen hebben. Daar kun je nog even heerlijk van genieten.

Mascha zei

Wat ben je al ver. Mooie blokken. Groetjes en veel leesplezier.
Groetjes Mascha

Judith zei

Leuke video een waar thermen belevenis! Een überhaupt hippe roodborst! Mooie blokken!

carina zei

Heerlijk al die bladen die je hebt gehad ik zal je niet storen!!! En lief dat filmpje prachtig. Groet Carina

Quiltswaen zei

wat een prachtig vogeltje, ik ga ook zo'n bak neer zetten, wat een goed idee!! Heerlijk he, de natuur!!

Anoniem zei

nou wij vonden het ook erg gezellig!!
wat een schitterend gezicht zeg dat roodborstje .
succes met je blokken voor die super mooie quilt .
liefs uit aalst

muggensteekjes zei

Hoi Margreet,
de blokken zien er erg mooi uit, heb afgelopen week ook mijn eerste blok gemaakt van de winterwonderland quilt, best wel moeilijk hoor zo voor het eerst. Wat een schattig filmpje ook van het roodborstje, echt genieten.
Veel plezier ook met het lezen van al die mooie tijdschriften, zo lief dat je deze hebt gekregen.
Fijne week,liefs Ingrid.

Jane in Wales zei

Mooie blokjes! En wat een leuk filmpje. Dat roodborstje had het bij jou wel naar de zin.
groetjes
Jane

sylvia zei

Mooie blokken en wat een zelfdiscipline!!! Heb ik mezelf ook opgelegd met het quilten van de LiB, en dan zegt DH: is dit nog wel hobby........;)
ja, hoor, gelukkig wel!
Binnenkort ga ik me ook maar weer eens op mijn SBS storten!!
groetjes, Sylvia

Marianne G zei

Hoi Margreet!
allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met de verjaardag van DS2:) Mooie blokken heb je weer gemaakt, ik ben nog maar bij het begin maar doe het ook in de volgorde van het boek.. Nou ja, zoals het schema zegt dan;)Het is een heerlijke quilt om te maken, vooral omdat er zoveel verschillende technieken in voorkomen. Leuke tijdschriften heb je gekregen van 'je mannen' en dat roodborstje... geweldig mooi!
Groetjes,
Marianne

Willy zei

Hej Margreet, nu maak ik met mijn eerste bezoek meteen kennis met de strenge Margreet. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt, het levert mooie blokken op.
Lekker om in die bladen te bladeren en inspiratie op te doen.
Leuk filmpje!
Fijn weekend, groetjes