maandag 24 oktober 2011

Vakantiebezigheden

Het was herfstvakantie vorige week bij ons en dat vonden onze kids helemaal super. Lekker niksen, geen wekker, de hele dag playstationnen, vriendjes komen logeren, ze gaan zelf logeren en als hoogtepunt deze vakantie: DS2 ging samen met DH een paar dagen naar Londen. Superweer hadden ze, heel veel gezien en vol verhalen en met mega veel foto's kwamen ze zaterdag thuis. Het was wel stil hoor! Maar ik heb me aardig kunnen vermaken met het maken van een paar SBS-blokjes.

N-2: Card Trick

E-3: Chicago Pavements

F-9: Blazing Star

N-9: Broken Dishes

Het wordt ook al een aardige stapel zo, de blokjes liggen op de Sterrenquilt hoor! Dus nu lijkt het veel meer, maar zo kun je ze wel goed zien. Er zijn nu 85 blokjes af van de 140. Soms zitten er wel hele moeilijke bij, zoals de Blazing Star....pffff...wat was die lastig. Eerst stroken snijden, dan aan elkaar naaien, dan weer op 45 graden met je lineaal en snijmes snijden...als je dat nog nooit hebt gedaan....ik heb wel even peentjes gezweet....Maar hij is af !
Dit boek kocht ik hier, mijn favoriete web-boekwinkel. Ik kijk er maar niet al te vaak. Ik ben helemaal fan van Kathleen Tracy, ze maakt zúlke mooie dingen! En dan die verhalen die ze erbij schrijft over het ontstaan van de quilts en de geschiedenis ervan.
De quilt die op de voorkant van het boek staat vind ik al prachtig, maar daarna is deze quilt toch wel een WIM(Wil Ik Maken)-metje:
Van de week ga ik nog lekker door met het maken van nog meer SBS-blokjes, het is een heuse verslaving. (moet ik nu in therapie????---QUILTTHERAPIE misschien???) Terwijl ik dan helemaal verslaafd zit te patchen, kijk ik dan meteen maar naar de uitzending van Vrijdag van Autumn-watch van de BBC. Prachtig weer, mooie natuur, veel weetjes en vooral hele mooie beelden uit het Britse land. Het blijft genieten.......


Klik op de blauwe woorden in de tekst, dan kom je meteen op de bijbehorende website.

12 opmerkingen:

Nardy zei

Prachtige blokken Margreet! En dat boek heb ik ook. Zojuist heb ik bij jouw (en mijn) favoriete 'boekenwebsite' het andere boek van haar Remenbering Adelia gekocht! Leuke quiltjes staan er in, veel plezier met het maken ervan. Groetjes Nardy

Phebe and Jane zei

Wat een leuke blokjes. Maak je die echt met de naaimachine? Dat lijkt me zo moeilijk. Welkomt trouwens bij de club van de quiltverslaafden. Ik ben ook al een tijdje lid.
Groetjes,
Marian

nathalie zei

hoi Margreet, wat zien ze er weer super uit, je blokjes!!! Dat wordt een héle mooie quilt straks. Het sbs boek heb ik inmiddels besteld (hoewel ik eigenlijk helemaal niet aan andere projecten mag denken, eerst weer eens wat dingen afmaken, maar toch...) gewoon, voor oooooiit! Ondertussen blijf ik lekker meekijken naar je blokjes!

Margreet zei

@ Marian: Nee hoor, ik maak alle blokjes met de hand, het liefst met malletjes. Maar soms staat het alleen beschreven in het boek om bepaalde dingen met de machine te doen, dus dan doe ik dat maar.....(die blokjes hou ik ook voor het laatst om te maken! Want ik vind daar eigenlijk niks aan!)

Annemarie zei

Prachtige SBS blokjes heb je gemaakt! Je gaat wel als een speer zeg! Bedankt voor de tip a.s. vrijdagavond,ga ook eens kijken. Groetjes, Annemarie

jolanda zei

Lekker zo'n weekje herfstvakantie hé? Ik vind het net zo jammer als de jongens dat het alweer voorbij is!
Je SBS wordt echt mooi!!! De kleuren die je gebruikt zijn schitterend... helemaal mijn smaak. Die Blazing Star lijkt me inderdaad heel moeilijk. Ik zie wel vaker van die sterren in quilts en ik had eigenlijk geen idee hoe je nou zo'n ster maakt.
Dat boek staat ook nog op mijn lijstje en het is dus zeker de moeite waard als ik jou zo hoor.
groetjes, Jolanda

Ieke zei

Wat een superleuke blokken! Misschien dat die SBS ooit nog weleens op mijn to-do-lijstje komt ;-)

Irena zei

leuk,vandag 2-de les quilten gahad,dus kijk al naar uit om zo iets te kunnen maken,groetjes

Heleni zei

Mooie blokjes Margreet. Je schiet al lekker op hè.
Leuke uitspraak WIM(metje). Heel goed gevonden. Ga ik onthouden.

groet Heleni

Anna zei

Hai Margreet, je hebt weer prachtige blokjes gemaakt. Mooi kleurgebruik ook! Dat gaat een prachtige quilt opleveren straks. Heerlijk hè...BBC kijken. Ik doe niets liever. Over 6 maanden ga ik zelf weer naar Engeland. Ik kan bijna niet wachten.

quilting Jeannet zei

Mooi he Margreet, dat boek van Kathleen, ik ben ook echt fan van haar, die op de voorkant vind ik ook zo mooi, maar deze roze ook. Eerst volgende week naar een workshop bij Els voor de Cool Guys, ga je er soms ook toevallig heen?

Groetjes, Jeannet

Hubertine zei

Leuke blokken!!! En dat boek is prachtig!!! Ik heb van de zomer de pink patches doll quilt gemaakt!!! Zo leuk om te doen!!
Groetjes, Hubertine