maandag 5 april 2010

Op naar Tonden...

Hè, hoor ik jullie zeggen: Tonden, waar ligt dat nou weer?? Nou, dat ligt vlakbij Brummen, Zutphen en Hall. Een heel klein gehuchtje zonder winkels en zó rustig! Voor de derde keer zijn we er een paar dagen naartoe geweest: DH en ik.

En we hebben er weer genoten, van de rust (even lekker kunnnen bijpraten/eten zonder dat gekakel van de jongens), van elkaar en van de prachtige omgeving. Het is al zo fijn als je niet hoeft te koken en de was niet hoeft weg te werken! Deze bed&breakfast heeft een heel mooi uitzicht met, als je geluk hebt, reeën in de achtertuin.

We hebben veel gewandeld, onderweg kwamen we langs het prachtige Landgoed "De Voorst"...

....en genoten van de paden door het bos en langs weilanden. Het was er zó rustig! Niemand te bekennen, alleen de postbode kwamen we 6 keer tegen. Die zag er de lol wel van in en groette ons steeds vrolijker. (daar zijn we weer! hahaha)


Ineens zagen we 4 reeën door het bos rennen en even later liepen er 5 in een weiland. Wat een schitterend gezicht! We konden zelfs foto's maken, ze gingen er bijna voor staan.


Even later schoot er een eekhoorntje de boom in. Heel bijzonder om te zien. Ook hebben we in Gorssel door de Ravenswaarden gewandeld.Een uitgestrekt gebied langs de uiterwaarden van de IJssel. Ik heb iets met de IJssel: zelf vind ik het de mooiste rivier van Nederland. Met die prachtige uiterwaarden, misschien komt het ook wel omdat mijn ouders uit Kampen komen en we er dus regelmatig heen gingen. Dan ga je van zo'n omgeving houden hè...... Deze ooievaar kwamen we tegen bij Gorssel. Er was een tractor aan het ploegen en er liepen wel 6 ooievaars achteraan. Opnieuw een fantastisch gezicht. Zo sierlijk als die vogels zijn, ook als ze landen en opstijgen.


's Avonds hebben we een lekker pizza'tje gegeten in Doesburg. We kwamen daar langs deze winkel. Jammer dat ze niet zo vaak open zijn, ze verkopen schitterende kleden.


Hier kun je hem nog beter bekijken, het is ware kunst vinden jullie ook niet? Het lijkt wel een beetje op patchwork.

Helaas waren we al te moe om nog lang door Doesburg te wandelen. Maar dat gaan we zéker nog eens doen. Het is ook weer zo'n oude Hanzestad met veel monumentale gebouwen. Morgen vertel ik de rest van ons uitje. Fijne Paasdag iedereen!!

8 opmerkingen:

Klaske zei

Ik heb de foto even vergroot maar inderdaad wat een PRACHTIG kleed!

Dorine zei

Leuke rustige dagen gehad zo te lezen.
En leuk die reeen en dan dat kleed zeker nog ens een bezoekje waard.
groetjes Dorine

Guusje, zei

Aan de foto's te zien was het idd lekker rustig en erg mooi. Wat geweldig dat jullie reeen hebben gezien en de quilt in de winkel geweldig. Ik ben ook een keer in Doesburg geweest, toen was de winkel op wat was het daar binnen mooi en wat zie je dan prachtige stukken.

Fijne dag.

quilting Jeannet zei

Wat een heerlijk uitje Margreet, een dorpje zonder winkels, heerlijk moet dat zijn, want daar is natuurlijk niemand, wat zal iedereeen vandaag weer winkelen met de winkels open op tweede paasdag.....Die kleden stond die Mevr. ook mee op de quiltdagen in Rijswijk, daar vond ik ze ook al zo prachtig.

groetjes, Jeannet

Anoniem zei

Beautiful countryside, I enjoyed your photo's Margreet, the deer are so beautiful. Nice dress shop also!

Marion zei

Heerlijk om een paar dagen even tot rust te komen. De foto's zijn echt prachtig!

'n Elzetje zei

Jullie hebben het weer heerlijk gehad zo te horen. Geweldig hoor!! Het is ook zo'n fijn plekje daar in Tonden.
Groetjes, Idelet

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Oohhh wat heerlijk, om zo samen even te genieten van elkaar en de prachtige omgeving! De foto's zijn werkelijk schitterend. En wat leuk dat je reeen en ooievaars gezien hebt. Fijn dat jullie zo genoten hebben hoor!
Lieve groet van Ester