dinsdag 1 juni 2010

Juni: bijna Zomer !!

Volgens de weermannen is de meteorologische zomer inmiddels begonnen, helaas laat het zonnetje het afweten. Af en toe komt hij door de wolken heen, maar het is geen weer om lekker in de tuin te lezen ofzo. Jammer hoor ! Het is wel al juni geworden en dus tijd om mijn gemaakte Maandlapjes aan jullie te laten zien:
Country Calendar:

Primitive Calendar:

Lief zijn ze weer hè, het zijn van die schattige kleine quiltjes die je overal kunt neerhangen en ook nog redelijk snel af zijn !


Afgelopen zaterdag zijn we druk in de tuin bezig geweest. Twee mannen hebben er graszoden voor ons ingelegd en DH heeft een schapenhek achter in de tuin gemaakt. We gaan geen schapen houden hoor !! Al zou het wel kunnen......;0)) Langs de schutting staat een rij Lavendel Hidcote, mijn favoriet. Deze lavendel is dieppaars, heel mooi !

Aan de andere kant tegen de schutting staat een Kamperfoelie, die stond er al. Ik heb er nog 3 blauwe hortensia's bijgezet. Ook heb ik er zo'n speciaal potje bijgekocht wat je er dan bij moet gieten zodat ze blauw blijven. Ik ben benieuwd ! Zien jullie hoe vol ons houthok weer ligt ?! Een genot om naar te kijken vind ik zelf. Lekker van de winter weer stoken. Maar nu eerst genieten van de Zomer.... Fijne dag !

9 opmerkingen:

Marianne & Marie-José zei

Jij hebt een leuk blog en bent zo te zien ook met heel wat leuke projectjes bezig. De SBS blokjes vind ik erg mooi van kleur. Ik heb een vraag, waar koop je tegenwoordig nog de achtergrondstof die je hierbij gebruikt. Ik heb deze printjes bij de dear Jane, maar die zijn uit 2002 en ik heb hem nu pas weer hervat. Ik denk dat ik nog wel een aantal stofjes nodig heb om hem helemaal te voltooien. Toendertijd kocht ik ze in Brielle, maar die winkel is er niet meer.
Nog een vraagje hoe bevalt autumn rose quilting qua bestellen. Ik bestel meestal bij webfabrics en af en toe bij mary dell.
Hoe kun je deelnemen aan de Sylvia`s bridal bee. Moet je dan ook op een bepaalde dag de blokjes tonen, die je hebt gemaakt.
Gebruik jij de verschillende methodes uit het boek of heb je voor een gekozen. Het is erg motiverend als je er met een grote groep aan werkt en tips kunt doorgeven.
Ik kom nog wel eens kijken op je blog, nog een fijne dag en groetjes van Marianne

marijke's crea zei

Ben ook heel blij met lavendel hidcote vooral omdat je het in het voorjaar bijna tot op de grond terug kan snoeien. Alleen het is nog een beetje klein dit jaar. Hij mist de zon... en wij ook maar... komt goed. Leuk je kleine quiltjes ben ook met een schattig huisje bezig eigenlijk nog voor de lente maar oke, volgend jaar is er weer een lente... toch!
Fijne dag, groeten Marijke

Pierelantijntjes zei

Zo wat ligt je tuintje er netjes bij Margreet!
Het schapenhekje is prachtig en je houthok is een kunstwerk op zich .
Je maandlapjes zijn ook weer prachtig.
Groetjes van Ester

Guusje, zei

Wat ziet je tuin er weer geweldig mooi uit en wat een leuk hek. Je hebt ook hele leuke kleine quiltjes. Ik vind ze erg schattig.

Marjan zei

Wat een enige kleine quiltjes! Ik vind ze erg leuk. En je tuin ziet er fraai uit!
Groetjes,
Marjan

Anoniem zei

Oh I love your garden Margreet, and look at all that wonderful wood! We also have a wood fire. Do you know you can also buy the liquid to keep the hydrangeas pink? Your blog is lots of fun to read! Ann ~ Australia

quilting Jeannet zei

Ik heb ze ook weer hangen Margreet, en weer een nieuwe in het verschiet ik ben benieuwd, heb ook al het linkje staan, nog even geduld.....

groetjes, jeannet

Cisca zei

Wat een mooie tuin hebben jullie en dat schapenhek ziet er leuk uit. Ik had er nog nooit van gehoord. Leuk die kalender-quiltjes, de eerste ken ik, maar ik vind vooral die andere erg leuk. Ik ga eens even terug in de tijd om de andere te zien!
Groetjes, Cisca

Dorine zei

In die tuin zal het goed toeven zijn met een handwerkje in het zonnetje. Dat zonnetje komt er wel de komende dagen.
groetjes Dorine