maandag 27 september 2010

Cat Quilt: Deel 2....Herfst

Het is gelukt !! Vrijdag ben ik er eens lekker voor gaan zitten. Heerlijk in mijn lapjesdozen rommelen en kijken welke stofjes er het beste bij passen. Niet dat ik nou zo'n enorme voorraad heb hoor: het zijn "maar" 2 dozen. Het wordt eigenlijk wel weer eens tijd om een leuke quiltwinkel te bezoeken, even de voorraad bijwerken zeg maar.....Dit zijn ze geworden:
Het was weer enorm leuk om te doen, eerst kopiëer ik het patroon een paar keer. Dan ga ik de stukjes uitknippen, op de stof tekenen en uitknippen en dan plak ik het met "Steam a Seam" op de ondergrond. Als allerlaatste maak ik de afbeeldingen vast met een festonsteekje met DMC garen. En dat allemaal terwijl er een heerlijke CD op staat van Norah Jones. Vooral deze: "Feels like Home" is mijn favoriet. Eindeloos heb ik hem al gedraaid, 't is dattie al grijs is, maar anders werd hij het wel......
Zaterdag kwam ik langs een enorme kastanjeboom en ik kan het dan niet laten: mijn zakken puilen dan uit van de kastanjes. Vroeger maakte ik daar altijd spinnewebben van, met cocktailprikkers en restjes wol. Nu heb ik ze op een schaaltje in de keuken gezet. Lekker herfstig.....
Kyra vindt er niks aan dat het vrouwtje steeds zit te patchen. "Ga nou met me spelen", zie je haar denken. "Nee Kyra, je bent net precies heerlijk uit geweest én je hebt in de Grevelingen gezwommen. Nu is het vrouwtje aan de beurt om even aan de Cat Quilt te borduren".
Het is toch zo'n schat....Oh ja, vergeet ik bijna te vertellen: Onze middelste DS is zaterdag met zijn team eerste geworden tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe Volleybaltoernooi-seizoen !! We zijn heel trots op hem! Fijne dag !!

6 opmerkingen:

marijke zei

Ook ik hou van de herfst met z'n kastanjes en ook van Norah Jones!
Fijne dag, groeten Marijke

Hubertine zei

hmmm dat ziet er heerlijk uit! Ons jaargetij komt eraan!
haha...die Kyra moet nog even wennen aan de hobby van haar baasje! Maar wel lekker gezwommen in de Grevelingen. Super hond!
Groetjes,
Hubertine

Mascha zei

Wat een lief blokje. Ben wel jaloers op de aandacht die je van Kyra krijgt.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Wat een leuk blok is het geworden. Leuke stoffen heb je ook gebruikt.

Pierelantijntjes zei

Wat een leuk quiltje wordt dat weer Margreet. Kyra kijkt inderdaad een beetje zielig hoor. haha zal wel meevallen denk ik zomaar.
Fijne week
groetjes van Ester

Elisabeth zei

Wat een leuke blokjes zijn dit geworden... groetjes Elisabeth