dinsdag 14 september 2010

In de druiven......

Zo: hè, hè...eerst eens even gezellig een berichtje schrijven. Nu Kyra er is, is mijn leventje aardig gevuld. Eerst 's ochtends vroeg met haar uit. Daarna de kids naar school helpen en dan gauw op de fiets springen om een ochtendje in de week te gaan werken bij een tante van DH. Het is er altijd gezellig. Onder het soppen wordt lekker gekletst en een bakkie gedaan. Soms voelt het gewoon niet eens als werken...écht hoor! Vanmiddag vond ik het tijd worden om een gedeelte van onze druivenoogst te gaan verwerken.

Ik heb ze gewassen en in een grote pan even laten koken. Zo kwamen de velletjes goed los. Daarna heb ik ze door de zeef gedaan zodat alleen het sap overbleef.
Daar deed ik gelei suiker doorheen (halfzoete). Het resultaat: 4 heerlijke potjes druivengelei! Die komen gezellig bij al die andere jammetjes die al in de voorraadkast staan. Mmmmm...lekker op een beschuitje ofzo........

Deze sterretjes heb ik vorige week nog in elkaar gezet:


Zometeen komt oudste DS thuis, eerst samen een bakje thee doen en daarna samen Kyra uitlaten. DS vindt het erg leuk om met haar te lopen en ik vind het heel gezellig om mee te lopen. Kunnen we meteen even bijkletsen. Ondanks de regen: toch iedereen een hele fijne dag !!
(Het is super Quiltweer!!!)

5 opmerkingen:

Guusje, zei

Je hebt er weer een paar mooie sterren bij en de gelei lijkt me heerlijk. Ik vind het eigengemaakte toch nog steeds het lekkerste.

marijke's crea zei

Ziet er goed uit die druivengelei en dan in de winter genieten van de zomer.
groeten Marijke

Quiltendewilma zei

Ziet er goed uit!!
Heerlijk genieten van wat de natuur je brengt.
Je sterren zijn prachtig. Mooie kleuren!!

Anoniem zei

Mjammie....dat ziet er lekker uit! Leuke blokjes trouwens ook!

AnitaA zei

Heerlijk die jam ! Mooie sterren heb je gemaakt, prachtige kleuren.
Groetjes Anita.