donderdag 11 november 2010

Bezoek van....??

Bezoek is meestal leuk, zeker als het gezellig is. De laatste tijd is "Silvia" (lees SBS-Silvia-Bridal-Sampler) heel vaak langs geweest. Ze komt dan lekker aan de tafel zitten bij de kachel met een bakje thee en een koekje. Als zij er is kom ik helemaal tot rust. Welk blokje zal ik eens gaan maken? Heb ik zin in een makkelijk of een moeilijk blokje? Welke lapjes zal ik eens kiezen? Zo kan ik mijn gedachten even loslaten en me richten op Silvia. Heerlijk !!! Ik geniet er iedere keer weer van. Zoals je kunt zien vordert het al lekker, inmiddels zijn er nu 34 blokjes af. (er zit één dubbele tussen, per ongeluk)Bij deze heb ik besloten om de blokjes die ik af heb meteen te laten zien. In mijn vorige logje had ik het er al over dat de animo om ze met elkaar de 20e te laten zien niet erg groot was. Ik hoop dat jullie het begrijpen. De SBS-bee op de 20e van de maand komt dan ook te vervallen wat mij betreft. Deze vier blokjes heb ik er weer bij gemaakt:

D-4: Rambler


J-4: Autumn Leaf

E-7: Ribbon Star

L-4: Bride's Bouquet

Deze week ben ik eens lekker gaan shoppen met mijn vriendin. Al 35 jaar zijn we vriendin, we zien elkaar niet erg vaak, maar spreken dan gezellig af om te gaan winkelen. We hebben dezelfde smaak en het verbaasde ons dan ook niet dat we met dezelfde broek en trui de winkel verlieten.... Bij "de witte boekenmarkt" zag ik dit boek liggen:

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en ik had het boek wel eens bij de Bieb geleend. Nu heb ik het zelf !! Het is een heel handig boek met allerlei tips en technieken van Quilten. Er staan veel dingen in die ik best kan gebruiken. En dat voor naar 7,95...Wat dacht je van deze bladzijden: Sneller werken. Daar ben ik wel voor in, er komen zoveel leuke dingen langs op internet die ik wel allemaal zou willen beginnen. Misschien heb ik hier dan wat aan ?!

En nog even over onverwacht bezoek: Dinsdagavond zat er ineens een egeltje bij de achterdeur. Schattig zijn ze toch, vindt je niet?

De Sterrenquilt ligt niet in een vergeten hoekje hoor, de kleine sterretjes zitten er nu allemaal aan en ik hoop deze week de brede randen op maat te snijden zodat ik die eraan kan maken. Dit weekend ga ik met mijn moeder naar Zoutelande, er is een tentoonstelling van de "Vlijtige Liesjes" met als thema "de vier seizoenen". We gaan dan natuurlijk meteen even bij 't Winkeltje van Jannetje langs om afscheid te nemen en te shoppen. Ik heb er zin in !!! Fijn weekend alvast voor iedereen hoor !!!!

10 opmerkingen:

Mascha zei

Wat een schitterende blokken.
Groetjes Mascha

marijke's crea zei

Ja, zo'n boek, sneller werken, ik wil nog zooooveel,maar kom tijd te kort, hihi! Schattig zo'n egeltje, zie ik hier nooit.
En je sterrenquilt.... die komt vast een volgende keer. Alvast fijn weekend,
Groetjes Marijke

Anoniem zei

Mooi zeg, echt iets waarvan je iedere keer als je 'm ziet weer kunt genieten. Leuk boek lijkt me, zal het eens onthouden, wie weet loop ik er ook eens tegenaan! Fijne avond. Groeten Jeanet

ria vogelzang zei

Leuke blokken en een heel leuk boek! Ik heb hem laatst gekocht bij de Bruna! Er staan heel goede tips in.
Geniet ze!

Marianne & Marie-José zei

Ja, soms is het moeilijk om precies op de 20e te updaten, maar als je volger bent zie je toch alles langs komen en dat is ook heel leuk. Je Bridal wordt erg mooi en schiet al behoorlijk op. De extra blok zou je ook op de achterkant kunnen verwerken, een extra accentje alleen voor jouw quilt, dat maakt hem juist apart. Misschien als label.
Groetjes van Marianne

Cisca zei

Wat een mooie blokken, ik vind de stoffen zo mooi! Wat leuk, zo'n egeltje en wat een makkelijk boek lijkt me dat.
Groetjes, Cisca

jolanda zei

Je SBS wordt prachtig!! En je tip over het boek kwam ook precies op het goede moment. Vanavond zijn mijn man en ik even naar het winkelcentrum geweest en daar zit ook zo'n witte boekenmarkt. "even naar binnenwippen om te kijken", dacht ik. En ja hoor... hier hadden ze hem ook en ik heb hem gelijk maar meegenomen!
groetjes, jolanda

Guusje, zei

Mooie SBs blokken heb je gemaakt het is dan ook een heerlijke quilt om aan te werken. Het boek is zeker erg handig staan heel veel goede tips en truks in. Wat leuk een egeltje op bezoek en alvast een leuk en gezellig weekeinde.

Annemieke zei

Ja zeker handig boek. Ik kocht het en heb er al vaak in gekeken. Er staan veel technieken in en allemaal maar kort beschreven. 1 of 2 bladzijden lezen en je weet het. Je bloken zien er mooi uit!
Groetjes
Annemieke

Esther zei

Wat een mooie blokken, leuke kleuren combinatie ook. Fijn weekend Groetjes Esther.