maandag 1 november 2010

November: Be thankful......

.....for the simple things. Dat is wat er op dit Novemberquiltje van de Primitive Calendar staat. En het is maar al te waar, als je niet kunt genieten van de kleine dingen, mis je enorm veel. Je moet dat natuurlijk wel leren, soms leef je zo razendsnel dat je bijna geen tijd hebt om van kleine dingetjes of gebaren van anderen te genieten. Je wordt soms gewoon bijna geleefd. Neem de tijd om eens lekker een herfstwandeling te maken en bij te praten met je beste vriendin. Of geniet van de natuur in je tuin. Je wordt er een stuk gelukkiger van !! Zelf word ik helemaal blij als ik de ganzen weer hoor overvliegen. Dit is het quiltje voor November:


Je kunt je nog steeds aanmelden bij Dorry om mee te doen met de maandelijkse kalenderblokjes. Ze heeft voor iedere maand pakketjes samengesteld die je krijgt thuisgestuurd. Als je nog niet meedoet: Doen hoor! Het is zó leuk om te maken! Onze poezen genieten ook van "the simple things". Nu de kachel weer dagelijks brandt, weten ze niet hoe gauw ze ervoor moeten gaan liggen. Gelukkig gaat het tussen hen en Kyra steeds beter. Hier liggen ze gebroederlijk naast elkaar pal voor de kachel. (en die is heet hoor!!)


Ook het oktober "Country Calendar" blokje van Ellen is weer vervangen door deze. Leuk hè, dat vogeltje. Bij ons in de tuin barst het van de kleine vogeltjes: pimpelmeesjes, koolmeesjes, heggemusjes en natuurlijk mijn favoriet: het roodborstje.

Dan heb ik nog droevig nieuws: gisteren is op 97-jarige leeftijd mijn Oma overleden. Eigenlijk vind ik dat wel een soort van opluchting. Ik ben blij voor haar dat er een einde is gekomen aan haar lijden. Ze heeft een hele mooie leeftijd bereikt, is heel lang gezond geweest en heeft kleinkinderen én achterkleinkinderen zien opgroeien. We zijn ook daar dankbaar voor. Op deze foto uit 2008 is heel goed te zien hoe ze genoot van haar achterkleinkinderen. Het dochtertje van mijn Zus geeft Omoe iedere keer iets lekkers van de schaaltjes. En snoepen dat Omoe kon ! We zullen haar missen.........

Gelukkig heb ik nog een tastbare herinnering aan haar in huis staan: deze linnenkast is van haar geweest en zit nu boordevol handwerkspulletjes. Hij kan bijna niet meer dicht. Ik kijk er iedere dag naar en koester de dierbare herinneringen aan mijn Oma......
Van de week zal er niet veel komen van handwerken, het wordt een rommelige week denk ik. Van 't weekend heb ik nog 3 blokjes voor de SBS gemaakt. Daar kon ik mijn afleiding goed in vinden. Binnenkort krijgen jullie die te zien. Voor nu: Iedereen een hele fijne week!


15 opmerkingen:

jaimie zei

Hallo Margreet,

Oh margreet toch, wat zal je je oma nu missen, maar inderdaad (en dat klinkt voor sommige misschien raar hé), maar je kan blij zijn dat ze uit hun lijden zijn nu hé, was bij mijn meter ook zo, na 3m op de palliatieve met longkanker, waren wij blij voor haar dat ze mocht heen gaan, dat ze eindelijk mocht rusten, maar weg zijn ze nooit hé, nog elke dag zullen ze voelbaar aanwezig zijn, daarvoor zijn ze te sterke personen geweest en houden ze teveel van ons hé, om zovmaar écht weg te gaan hé; Geniet van haar in je aandenken, die kast is niet zomaar bij je terecht gekomen hoor, zij wist dat jij er wat mee kon, voor al die stapels lapjes,hihi, waar ze weet dat jij er iets moois mee gaat maken en ze kijkt mee hoor, ze zal lachend zitten knikken en fier zijn op jé!!

Sterkte meid!

ps en mooie quilt en blok trouwens!

Groetjes, Jaimie

jolanda zei

lieve Margreet, van harte gecondoleerd hoor! Wat heeft je oma een mooie leeftijd bereikt zeg. Wanneer ze dan ook nog moet lijden, kan ik me goed voorstellen dat je ergens ook blij voor haar bent dat dat nu voorbij is.
Je zult wel ontelbare herinneringen hebben aan haar om te koesteren en de linnenkast is een dierbaar bezit hé?
Heel veel sterkte voor jou en je familie!!
Wat een lief quiltje heb je daar hangen zeg... van dat roodborstje. Zometeen ga ik gelijk alle maanden downloaden bij Ellen, want het lijkt mij ook wel gezellig om per maand een klein nieuw quiltje op te hangen.
Maar eerst ga ik mijn 'Dorothy' afmaken, dus de maanden moeten nog eventjes wachten dan.
Geniet maar lekker van deze herfstdag.
lieve groetjes, jolanda

AnitaA zei

Gecondoleerd met het verlies van je oma. Het zal vast niet makkelijk zijn voor je familie haar te moeten missen. Heel veel sterkte gewenst.
Je hebt een prachtige kast van haar gehad, heerlijk om daar je handwerkspulletjes in op te kunnen bergen.
Mooi quiltje heb je ook weer gemaakt.
Groetjes Anita.

Juicybear zei

Heel veel sterkte met het verlies van je oma, je zult haar vast heel erg missen maar gelukkig blijft ze in gedachten altijd bij je.
Groetjes Anneke ^..^

Ellen zei

Wat een triest nieuws, maar gelukkig ben je laatst nog bij haar geweest en hebben jullie afscheid kunnen nemen. 97 is een prachtige leeftijd. Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

Mad about Craft zei

So sorry to hear about your Grandmother.

Mascha zei

Ik wens jou en je familie heel veel sterkte met dit grote verlies.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Gecondoleerd met het overlijden van je oma en heel veel sterkte. Je hebt een prachtige herinnering aan haar. Hoe raar om gelijk te zeggen dat je maandquiltjes ook erg leuk zijn.

Anoniem zei

Veel sterkte in deze week van afscheid. Fijn dat je zulke mooie herinneringen hebt, echt iets om te koesteren.
Dankbaar voor de kleine dingen... iets om vast te houden!
groeten Jeanet

Esther zei

Gecondoleerd met het verlies van je Oma.Wel fijn dat je een mooi tijd met haar gehad hebt, je november quiltjes zijn erg leuk, Sterkte deze week, Groetjes Esther.

'n Elzetje zei

Ha Margreet, gecondoleerd met het overlijden van je oma. Veel sterkte van de week hoor!
Groetjes, Idelet

Jantine zei

Hoewel ze oud was is het verliezen van een geliefde toch altijd moeilijk. Heel veel sterkte!!! Wat een lieve foto van haar...

ria vogelzang zei

Hoi Margreet, lief dat je me even sterkte wenst! Spieren kunnen echt heel pijnlijk zijn...... Het is nog steeds behoorlijk vervelend...., maar goed ik heb gelukkig geen last van mijn handen.....
Gecondoleerd met het verlies van je oma. Ik weet hoe het voelt; mijn oma is 93 geworden en ik had een heel goede band met haar. Dus je mist je oma dan toch... Ze is nu 10 jaar terug overleden, maar ik denk nog regelmatig aan hoe ze was en wat ze deed. Goede herinneringen. Je oma's kast is een plaatje; heerlijk om zo iets te tastbaars nog van haar te hebben!
Geniet ervan en ook van je leuke quiltigheden; ze zijn prachtig geworden!
Groetjes en liefs, Ria.

quilting Jeannet zei

Margreet, nog gecondollerd met je Oma, ik zei het al eerder, je wilt nooit iemand verliezen, ook al is ze nog zo oud, leeftijd speelt dan geen rol meer.
Ik wens je er sterkte mee van de week en ook de tijd er na.

Hartelijke groetjes, Jeannet

Mupminoes zei

Gecondoleerd met het verlies van je oma