maandag 22 november 2010

Heel erg verdrietig.......

Ik heb er nog niks van geschreven op mijn blog, maar sinds 2 weken zijn we Mickey kwijt. De eerste week hebben we overal een briefje door de deur gedaan met een foto van hem en een verhaaltje over hem hoe hij is. Geen reacties...Ook ben ik gaan zoeken langs de autoweg die vlakbij ons huis is. Niks gevonden.....Ik heb hem opgegeven bij de Stichting Amivedi, die helpt bij vermiste huisdieren. Ook niks....Intussen blijf je hoop houden en iedere keer als je uit bed komt of thuis komt kijk je uit het raam: Is hij er ?? Van sommige mensen hoor je verhalen over katten die wel een paar weken kwijt zijn en ineens opduiken. Toen werden we ineens opgebeld door iemand uit ons dorp: er loopt hier een poes rond, zou die van jullie kunnen zijn? Wij onmiddelijk in de auto gesprongen om te kijken of hij het was...helaas, weer niet. Ook onze buren leefden erg mee, als ze een kat zagen die op hem leek, belden ze ons.

Vrijdag stond er een mevrouw aan de deur die tijdens het wandelen met haar vriendin langs de autoweg een dode kat hadden zien liggen. Zou dat hem kunnen zijn misschien? Ik was meteen helemaal in tranen, stel je voor, Mickey dood?? Ik heb DH gebeld, die ging kijken en bevestigde ons bange vermoeden. Hij was het......Jullie begrijpen natuurlijk dat we met z'n allen de verdere vrijdag hebben gehuild en heel verdrietig waren. We missen Mickey enorm, het was een enorme lieverd, heel aanhankelijk, spinde altijd en deed nooit lelijk. Dit is de laatste foto die ik van hem heb gemaakt, hij was zelf in de servieskast gesprongen en liep er heel voorzichtig doorheen. We bewaren heel veel goede herinneringen aan hem en we zullen hem vreselijk missen...............

Dan het feestje van onze jongste DS: Dat was superleuk! Eerst zijn ze met z'n allen gaan mountainbiken in het bos. Helemaal verkleumd kwamen ze thuis. Dus eerst lekker voor de kachel opwarmen. Daarna hebben we Bingo gedaan met echte prijzen. Dat vonden ze erg leuk en tijdens het frietjes eten keken ze naar een spannende film. Moe maar voldaan vertrok iedereen rond half 8 weer naar huis. Even iets heel anders: "Wat is dit voor zootje" zullen jullie denken? Dit is mijn hobbykamer en die moet nodig worden opgeruimd. Ik kan bijna nergens meer bij, gooi alles zomaar neer. Niet echt handig....

Maar tussen al die rommel gebeurt er ook nog wel iets hoor: Ik ben aan een nieuw project begonnen, een tussendoortje zeg maar. Deze quilt stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Vorig jaar ofzo heb ik bij mijn moeder een hele doos met lapjes gehaald uit de "Oude doos" , allemaal stofjes die ooit gebruikt zijn door haar of door mijn Oma om kleding te maken. Achter ieder lapje zit wel een verhaaltje. Kijk dit moet het gaan worden:

En deze drie blokken heb ik inmiddels op de naaimachine gemaakt. Op de naaimachine ???? Ja, op de naaimachine. Dat wilde ik nou ook wel eens proberen, gewoon lekker makkelijk. Het is een simpel blok en als ik het secuur snij en naai, is er niks mis mee. Het lukt aardig vind ik, alleen zou er nog wat meer lichte kleuren in mogen.

De machine staat klaar, de lapjes liggen gereed en dus kan ik blokjes maken als er even tijd voor is. Goed voor de afleiding die ik nu echt wel even nodig heb....Het leuke is dat de quilt "Sweet Memories"heet, helemaal van toepassing op dit moment. Kan ik ondertussen mijmeren over wat is geweest.......................Fijne dag iedereen!!

16 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Oh wat triest!! Wat kan je verdrietig zijn om je huisdier.... Veel sterkte,,,,

Juicybear zei

Wat erg zeg van Mickey, dat is dus ook een van de reden dat mijn katten niet buiten komen, alleen in een speciale ren, kippenvel krijg ik er van. Heel veel sterkte met dit verlies.
Je gaat weer een mooie quilt maken, veel succes ermee.
Groetjes Anneke ^..^

jaimie zei

Hallo Margreet,

Oh meid ik zit hier met tranen in mijn ogen, wéér een poesje dood, ja bij mijn tante ook net, was overreden, nog een kleintje en ik heb dan net ons Minty'ke van haar vergiftiging afgekregen, wat een ellende hé!
oh ik leef écht met jullie mee hoor!! Sterkte met het een plaatsje te geven hoor!

Groetjes, Jaimie

Hubertine zei

Hoi Margreet, dit is heel triest, en ik leef met jullie mee. Ik denk dat ik wel weet hoe verdrietig jullie zijn, wij hebben ook altijd een poes gehad, en nu dus weer een nieuw jonkie! Moet er niet aan denken dat met Teun zoiets zou gebeuren. (hij blijft voorlopig nog even binnen!) Sterkte!

Elsina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Elsina zei

Ach gut, wat vind ik dat erg. Nou zit ik hier echt met tranen hoor. Mijn eigen Joey is vorig jaar verdwenen, en precies als jij, elke dag uitkijken..ik heb hem nog steeds niet gevonden. Oh ik vind dat zo erg van je lieve Mickey :( Er is een website, de rainbow bridge, misschien kan die je wat troost brengen. Wens je heel veel sterkte om dit verlies te verwerken. Hugs! Elsina

quilting Jeannet zei

Wat afschuwelijk van je poes Margreet, daar zou ik ook fors van van de kaart zijn, het kwam hier ook wel regelmatig voor moet ik zeggen, en dat is dus de reden dat ik nu britten heb, hoewel ze gewoon buiten mogen, gaan ze nooit de weg op en blijven ze altijd bij huis, dat was echt de enige reden, want ik was het zat om steeds in de stress te zitten of d katten wel of niet terug kwamen.
Je nieuwe quilt wordt mooi joh, goed idee!

Groetjes, Jeannet

Elisabeth zei

Ohh..wat zielig veel sterkte! Bij ons kwam vorige week nog een klein poesje aangelopen we hebben het naar de opvang gebracht. En je quilt zal zeker prachtig worden!

Marianne & Marie-José zei

Wat vind ik dit erg voor jullie, om zo je poes te verliezen. Veel sterkte allemaal!!!
Groetjes Marianne

yvonne zei

Wat erg om op die manier een lief dier te moeten verliezen .
Probeer aan de fijne momenten te denken ...

Groetjes yvonne

martine zei

Wat triest. Ik vind het ook altijd eng als ik katten zo dicht bij de weg zie lopen. Altijd bang dat ze onverwacht oversteken.
Leuke quilt van de oude lapjes.

Mascha zei

Oh, wat een zielig bericht.
Sterkte.
Groetjes Mascha

Terray zei

Wat triest van jullie poes, sterkte met het gemis

Lieve Groetjes
Tertia

Guusje, zei

Wat ontzettend sneu van Mickey, wat zul je hem missen. Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte toe. Je nieuwe quilt wordt mooie en is zeker een goede afleiding, mooie naam heeft hij. Nogmaals sterkte.

Esther zei

Wat een schrik en wat een verdriet, sterkte.
Moet er niet aan denken je poes dood op straat vinden, brrrr nogmaals sterkte.Groetjes Esther.

Anoniem zei

Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

cheap clomid