maandag 8 november 2010

Dat raakt je gewoon.....

Lieve, lieve allemaal, ik wil jullie heel erg bedanken voor al die lieve woorden die jullie achterlieten na het overlijden van mijn Oma. Ik moest af en toe een traantje wegpinken. Echt hoor !! Zo lief als jullie zijn !! We kennen elkaar meestal alleen maar via het bloggen, maar toch voelt het zo vertrouwd en fijn als je weet dat er mensen zijn die met je meeleven en aan je denken. Hartverwarmend !! Inmiddels is de begrafenis achter de rug en gaat het gewone leventje zijn gang weer. Van 't weekend heb ik aan de sterrenquilt gewerkt. Na wat meetwerk viel het enorm mee met de rand, ik hoefde er geen tussenbaantje van stof tussen te zetten. Het paste !! Ik heb besloten om de rand er met de hand aan te zetten, dat duurt wat langer, maar zelf vind ik het uiteindelijk toch mooier. Vanmiddag ga ik maar eens met de boven- en onderkantrand stoeien. Hopelijk past die ook meteen ! Dan kan ik die er vanavond aanzetten.

Nog even een mooi plaatje van Kyra, wat is het toch een lieverd. DH liep alleen van 't weekend te "klagen" dat ze totaal niet luistert. Maar is dat wel zo ? Zelf vind ik dat ze het aardig doet, ze is tenslotte net een jaar geworden en nu 8 weken bij ons. Wanneer kan een hond heel goed luisteren ? Ik denk dat we nog veel meer met haar moeten oefenen, niks gaat vanzelf, toch ?! Zeer binnenkort gaan we met haar op cursus, ergens in November. Hopelijk leren we dan de kneepjes van het "hoe-voedt-je-je-hond- op" vak.

Oh ja, ik zit ook nog te twijfelen of ik door zal gaan met de SBS-Bee. Vorige maand is het me opgevallen dat Marga en ik de enige waren die meededen. Is het nog wel zinvol dan ? Eigenlijk vind ik het ook wel leuk om de blokjes die ik gemaakt het, meteen te laten zien en niet te wachten tot de 20e. Hoe denken jullie daar over ? Fijne dag iedereen !!

13 opmerkingen:

Angela zei

ah, wat een schatje van een hond, die van ons is ook net 1 jaar en ja...wat is luisteren, ze zijn ook nog zo speels...succes met de training.
groetjes angela

jolanda zei

Wat bijzonder al die reakties die je krijgt van mensen die je toch eigenlijk niet kent hé? Zelf heb ik dat ook mogen ervaren en ik voelde me er ook erg door gesteund!
Je sterrenquilt wordt prachtig!! Ik ben het wel met je eens dat het met de hand toch nog mooier wordt als op de machine. Zelf maak ik mijn dorothy quilt helemaal met de hand en dat vind ik ook zo lekker... 's avonds voor de tv gezellig met naald en draad en een paar mooie lapjes.
Wat een schat van een hond!!! Dat luisteren komt vanzelf goed zolang je maar consequent blijft denk ik (en dat is best wel eens moeilijk vind ik zelf hihi)
liefs, jolanda

Hubertine zei

Je Sterrenquilt ziet er prachtig uit. En.... je weet ik ben een fan van met de hand werken, met zo'n rand krijg je hem er misschien ook beter op! Je hebt wat meer mogelijkheden om te foefelen. Weet jij of er ook opvoed cursussen zijn voor poezen .......
Groetjes, Hubertine

Mascha zei

Ik vind de sterrenquilt mooier en mooier worden. Wat een geweldige foto vanKyra.
Groetjes Mascha

Juicybear zei

Super mooie quilt is het geworden. Aan de sbs bee wordt inderdaad niet veel meer gedaan dus misschien kun je net zo goed je blokjes laten zien wanneer het jou uitkomt.
Groetjes Anneke ^..^

Pierelantijntjes zei

Ach Margreet, ik lees nu pas dat je oma overleden is. Gecondoleerd met het verlies meis. Fijn dat je zulke goede herinneringen aan haar hebt. De kast is ook zo goed terecht gekomen bij jou. Vol met handwerkspullen. Fijn om zoiets tastbaars van haar in je huis te hebben.

De maandlapjes zijn weer prachtig en de foto van kyra ook. Wat een mooie hond is het toch.
Je sterrenquilt wordt prachtig. Ben heeeel benieuwd naar het eindresultaat.
Goede week toegewenst.
Lieve groet van Ester

AnitaA zei

Wat een dot van een hond ! Ach, dat niet zo goed luisteren zal allemaal wel goed komen als je op cursus zit.
Je sterrenquilt vind ik prachtig, fijn dat het zo goed uitkomt en je geen blokjes er tussen hoeft te zetten.
Groetjes Anita

Esther zei

Wat een mooie sterren quilt en jullie hond, wat een schatje, fijne week groetjes Esther.

Cisca zei

Wat mooi, die sterrenquilt in dri maten. Fijn dat de rand zo mooi past. En datprimitieze november quiltje is een snoepie! Kyra is een heerlijke lobbes, past ook heel mooi bij je interieur! Wat een mooie kleur heeft ze.
Groetjes, Cisca

Anoniem zei

Wat wordt het mooi! Maar wat een werk, met de hand! Succes ermee! Leuk hoor, de verhalen over jullie hond, succes ermee. Zelf heb ik geen ervaring met honden (en dat wil ik nog graag een tijdje zo houden...). Groeten Jeanet

Guusje, zei

Wat worden je sterren mooi. Gewoon prachtig en wat is Kyra toch een plaatje en wat betreft de SBS bee gewoon doen wat je zelf denkt. Ik zou het even overleggen met de andere leden of op mijn blog melden dat ik alleen verder ga.

Jantine zei

Wat heerlijk dat de sterrenrand toch blijkt te passen! Dat zal een opluchting zijn geweest! Succes met je hond opvoeden, kinderen lijken soms ook niet te luisteren en later sta je versteld van wat ze toch doen ;-).

Marga (MarPie) zei

Zelf zit de SBS er bij mij op het moment niet zo in en het is geen moeten maar LEKKER DOEN wat je zelf wilt vind ik altijd. Mocht jij toevallig rond de twintigste een blokje af hebben dan laat je het zien, als dat rond de tiende is dan laat je het ook gewoon zien. Jou keuze en ik wil graag bij je komen kijken op wat voor dag dan ook.

Groetjes,
Marga♥