woensdag 17 november 2010

Lekker bezig

Er waren tijden dat ik wel eens dacht: "Wat zal ik vandaag eens gaan doen?". Die vraag lijkt nu van eeuwen geleden. Nu komt het er vaak hier op neer: "Hoe krijg ik in vredesnaam alles af wat ik zou willen doen ???". In ons gezin is er altijd wat te doen en denk je dat je net helemaal klaar bent met alles, dan verzinnen de jongens wel een nieuw karweitje....Het is wel heel leuk hoor allemaal, maar soms heb je gewoon even tijd voor jezelf nodig. Gelukkig is Kyra er dan die me dan meeneemt naar het strand of een prachtig natuurgebied waar we samen uren wandelen. We komen dan samen helemaal opgeladen weer thuis. Lekker moe maar voldaan kunnen we er dan weer even tegenaan. En als kadootje voor mezelf "mag" ik dan weer blokjes voor de SBS maken. Deze was erg moeilijk, niet ingewikkeld ofzo, maar lastig. Zeker met die inches vergis ik me nogal eens. In het boek stond 2 3/4 inch en ik had blokjes van 2 3/8 inch geknipt. Als je ze dan in vieren gaat snijden, tja dan klopt het niet. Dus moest ik 36 driehoekjes overnieuw doen. Ook met het in elkaar zetten ging er het een en ander mis: verkeerde lapjes aan elkaar, lapjes meegenaaid, enz. Maar hij is af:
K-5: Ocean Waves

D-9: Orange Peel

F-4: Old Maid's Puzzle

H-10: King's Star J-6: Puss in the Corner
Ook King's Star was een lastige. Die ronde vormen hè, dat blijft tobben. Heel veel spelden helpt wel, maar als je van die kleine lapjes hebt is het toch niet gemakkelijk. Hier nog even een overzichtje van de nieuwst vijf:
Volgende keer laat ik mijn sterrenquilt aan jullie zien hoor! De top is helemaal af en nu ga ik de achterkant maken en vulling ervoor kopen. Wat is jullie ervaring in tussenvulling? Ik quilt altijd met de hand en kocht voor 2 quilts een wollen tussenvulling. Quilt geweldig, maar ik vind het altijd zo'n uitgave. Voor de Lapjesdeken heb ik 80/20 Hobbs gebruikt, een stuk voordeliger, maar quilt iets minder makkelijk. Het is wat stroever zal ik maar zeggen. Wat vinden jullie fijn om te gebruiken? En kopen jullie dat in de winkel of via internet? Alle tips zijn welkom!! Fijne dag !

9 opmerkingen:

AnitaA zei

Wat een prachtige blokken ! Wat een gedoe steeds met die inches, als het hele inches zijn dan gaat het bij mij ook nog wel goed maar die 1/8 "etc. ook voor mij is dat hogere wiskunde ;-).
Heel herkenbaar klussen en klusjes in huis en kinderen die steeds wat nieuws voor je verzinnen om te doen. Nog een wonder dat we nog tijd kunnen vinden om te quilten ;-).
Ik gebruik altijd 80/20 Hobbs en quilt ook met de hand en koop dat in de winkel.
Groetjes Anita.

jaimie zei

Hallo Margreet,

Kindjes en telkens iets nieuw verzinnen...mmm....ik dacht écht dat ik die alleen had ség ...LOL

wat een mooie blokken heb je af, maar het lijkt mij 'als leek zijnde" nog steeds een hele moeilijke opdracht , dus ik vind het steeds weer chapeau van jullie quilters dat jullie zo een prachtig werk leveren.

groetjes, Jaimie

Marga (MarPie) zei

Namate dat je ouder word lijk de tijd veel sneller te gaan, tenminste dat is mijn beleving. Mooi je blokjes van de SBS, het ligt bij mij eventjes stil {moet met het tornmesje spelen vind ik niet zo leuk}
Sinds kort gebruik ik 100% katoen bij de sampler {in haarlem quiltwinkel} vandaan. Deze bevalt uitstekend is heerlijk zacht.
Zou er even naar informeren.

Groetjes,
Marga♥

Terray zei

Hoi Margreet, helaas kan ik je geen tips geven voor tussenvulling, zover ben ik nog niet met quilten hahaha. Daarom leuk te lezen welke tips je gaat krijgen.

Je blokjes vind ik mooi gelukt hoor!! Lieve kleurtjes gebruik je!!

Groetjes
Tertia

jolanda zei

Het klinkt héél bekend hoor... er zitten gewoon té weinig uren in een dag lijkt het wel!
Wat de tussenvulling betreft daar kan ik je geen tips over geven. Ik ben bezig met mijn allereerste quilt zoals je weet en ik ben nog niet aan het doorquilten toe. Maar ik hou de tips die jij krijgt goed in de gaten hoor!!
Je nieuwe blokken zien er erg mooi uit trouwens!
groetjes jolanda

Guusje, zei

Mooie blokken heb je gemaakt en zoveel. Die wordt straks weer prachtig. Tussenvulling ik heb nu voor het eerst in de winkel wollen tussenvulling en moet zeggen dat ik die wel erg fijn vind bij het handquilten, als tweede keuze heb ik de hobbs 20/80 en ik koop dit altijd in de winkel maar dat is mijn ervaring.

Mascha zei

Het is dan wel een lastige blokje geweest om te maken maar het resultaat mag er wezen. Heel mooi gedaan. De rest van de blokken ook, hoor.
Groetjes Mascha

Jeanet zei

Ja, ja, weer heel herkenbaar; zoveel willen doen en dan de tijd niet hebben! Heerlijk om dan gewoon tijd te "pakken" en dan te doen wat je graag doet. De resultaten zijn erg mooi! Ik heb nog niet veel quilt ervaring, dus ik houd de tips die jij krijgt ook meteen goed in de gaten, voor de toekomst! Groeten Jeanet

Pierelantijntjes zei

Ik snap helemaal wat je bedoelt hoor Margreet. Gelukkig heb jij kyra, waardoor je eruit moet, maar ik krijg mezelf op het ogenblik niet aan het wandelen. Ik neem er gewoon de tijd niet voor omdat ik het te druk heb...
Je blokken zijn prachtig.
succes met de tussenvulling.
Groetjes van Ester