maandag 15 november 2010

Ons uitstapje

Daar gingen we dan, mam en ik, op naar Zoutlande. We hadden er heel veel zin in, want het was al weer een half jaar geleden dat we die kant op reden. De tentoonstelling van de Vlijtige Liesjes loog er niet om: Wel meer dan 100 quilts (groot en klein) hingen te pronken in een grote zaal. We hebben dan ook onze ogen uitgekeken. Ik heb best veel foto's gemaakt en daarom laat ik er een aantal zien in deze collages, anders zitten jullie hier nog wel een poosje ;-).

Het thema was "de vier seizoenen" en dat hadden de dames goed verwerkt in de diverse quilts. Kijk maar naar deze foto, rechtsboven. Dat is nou helemaal "lente-zomer-herfst en winter". Het quiltje rechtsonder is stitchery, uit het boekje van Anni Downs. En laat ik dat nou ook "toevallig" in de kast hebben staan.... (even onthouden)

Deze quilt die rechts staat, daar ben ik helemaal weg van. Ik heb wel even moeten turen hoe hij in elkaar zit. Wat is nou het blok? En hoe zorg je ervoor dat het zo klopt? Helemaal geweldig vind ik hem. En die rand, allemaal stroken, vind ik ook al zo mooi......

Bij onze entree kregen we allemaal nog een klein lapje met vierkantjes. Op de tafel lag een voorbeeld van een speldenkussen dat je ervan kunt maken. Met een klein soort boekje waar je je naalden in kunt doen. Handig idee !! Ga ik zéker maken!

Natuurlijk zijn we ook nog in 't Winkeltje geweest. Even gezellig bijkletsen met Annet en Hanneke. Wat zullen we het missen: het advies, de fijne uurtjes op de zolder, de andere dames van de Bee en natuurlijk de gezelligheid en de bakjes thee. Gelukkig hebben we ook nog twee dames gezien die ook altijd op de Bee waren.
Dit zijn mijn aankopen in 't Winkeltje: een lange inch-lineaal, nieuw mes voor mijn rolmes, quiltgaren en handgaren, naalden, een klein snijmatje en natuurlijk: Lapjes. Twee grote lichte lappen voor mijn SBS, de rose blauwe en de bruine ook voor mijn SBS en nog een mooie donkerrode. Ik ben helemaal geslaagd! Helaas hadden ze geen vulling meer voor mijn sterrenquilt naar mijn zin, dus daar moet ik nog eens voor op pad. Maar nu ga ik eerst maar even met de stofzuiger door het huis: Het is weer maandag hè! Fijne dag!!


7 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Wat een mooie foto's!! Zo zit je weer vol nieuwe ideeen!!

Juicybear zei

Mooie quilts hoor, en leuke aankopen heb je gedaan.
Groetjes Anneke ^..^

jaimie zei

Hallo Margreet,

Wat zie ik prachtige quilts, en oh de foto gaan niet groter bij mij , snik snik

Kan geloven dat jullie daar lang hebben staan zien (lees kwijlen, hihi).

Oh en nu MOETR je stofzuigen ipv iets leuks, inderdaad GOOI de stofzuiger er maar eens goed door.

Groetjes, Jaimie

Marianne & Marie-José zei

Ja, ook ik zie prachtige quilts en kan jammer genoeg niet vergroten. Mooie inkopen !!! Het maakt het stofzuigen leuker als je weet dat er nog iets te wachten ligt, een soort traktatie voor als het klaar is.
Groetjes Marianne

jolanda zei

Hier ook geen vergrotingen helaas, dus een beetje moeilijk te zien. Maar toch ziet het er prachtig uit allemaal hoor. Gezellig zo'n dagje met je moeder op pad!
liefs, jolanda

Anoniem zei

Hello Margreet, what a lovely day you had and you bought some very nice fabrics also.

Guusje, zei

Mooie foto's van prachtige quilts. Mooie aankopen heb je ook gedaan.