donderdag 6 januari 2011

Cat Quilt BOS deel 3

Zo, hè, hè......daar ben ik weer. De afgelopen dagen hebben in het teken gestaan van boodschappen doen, soppen en alle kerstspulletjes opruimen. Ook de kamer van DS3 is aan een grondige schoonmaak-en opruimbeurt onderworpen. Het lucht lekker op kan ik je melden. Twee grote bakken rommel zijn in de groene kliko verdwenen. Tussendoor ben ik gestart met het maken van de derde BOS van Cat Quilt van Ellen:

Het was weer heel leuk om te doen en supersnel klaar ook! De letters "Winter" heb ik in donkerrood gedaan. Het borduren doe ik 's avonds, tijdens "Kunst-en-Kitch", altijd leuk om te kijken. Wat mensen toch allemaal meebrengen, soms is het nog behoorlijk veel geld waard ook! Ik zal ook maar eens op mijn zoldertje kijken, wie weet wat daar nog ligt voor waardevols...... ;0))
Kijk, dit zijn ze alledrie, het wordt al een mooi geheel. De instructies voor de tussenblokken heb ik ook al, maar ik wacht nog even met maken totdat ik het laatste deel af heb. Dan kan ik beter zien hoe alles bij elkaar staat. Trouwens, ik heb daar nu ook even geen tijd voor: Eerst de Sterrenquilt doorpitten !!
Dinsdag is het bij ons in het dorp altijd markt. En daar staat me toch een supergoeie bloemenman !! Altijd heel erg mooie dingen en ze staan vaak erg lang. Deze hyacinten kon ik niet weerstaan. Dat heb ik zo na de feestdagen, het liefst zou ik dan ons hele huis vol zetten met lentebloemen. De eerste komen inmiddels nu uit, een prachtige donkerroze kleur. Lekker vrolijk..
Vanmiddag was het natuurlijk weer tijd om Kyra uit te laten, maar met die mist en regen moet ik mezelf wel dwingen om naar buiten te gaan hoor ! Samen zijn we naar het strand gegaan en ondanks het sombere weer was het toch lekker. Helemaal alleen waren we, geen wonder hè....Nu ligt ze in haar mandje te pitten en op te drogen. Straks mag ze wel weer in huis, nu eerst even ontzanden in de garage......Wat is het toch heerlijk om haar om ons heen te hebben. Fijne dag !!

12 opmerkingen:

Terray zei

Hoi Margreet,

Wat schattig die cat quilt van Ellen!!
Ik heb het patroontje ook opgeslagen en wil m erg graag ook nog gaan maken.
Ik heb vandaag ook al een hele wandeling met de honden erop zitten. Helaas wonen wij te ver van het strand maar de Wythemerplas (vlakbij Zwolle) is een goed alternatief.
En hier liggen ze nu ook voor pampus ;-)

Groetjes
Tertia

La Maison en Wonderboom zei

Wat een leuk idee om een cat quilt te maken, en hij wordt leuk dat zie ik.
Lekker zo'n bloemenman met goede bloemen, mooie hyacinten.
Een het lijkt me super om dicht bij het strand te wonen, weer of geen weer, de zee is altijd mooi.

groeten
Hermine

Guusje, zei

Mooie catquilt blokken, hij lijkt me ook erg leuk om te maken. En opruimen heerlijk is dat dat heb ik de afgelopen dagen ook gedaan het brengt heerlijke ruimte in huis.

Jane in Wales zei

De catquilt wordt mooi! Opruimen in januari is altijd heel fijn, kun je weer echt opnieuw beginnen.
groetjes
Jane

jaimie zei

Hallo Margreet,

Wat mooi !

Groetjes, Jaimie

marijke's crea zei

Heerlijk die hyacinten, grappig om te zien de bol een beetje eraf en dan als snijbloemen in een vaas! Heb zelf drie witte gewoon in een potje een beetje armetierig vergeleken bij jouw bos, hihi!
Groetjes Marijke

Cisca zei

Mooie hyacinten, wat zal dat lekker ruiken! Leuk, die katten, ik heb er al een paar opgeslagen, maar zal eens gauw gaan kijken of ik achterloop. Wie weet, ga ik hem nog eens maken.
Groetjes, Cisca

Hennie zei

Je katjes zijn erg mooi ! ! ! Heerlijk wandelen langs het strand, lekker uit waaien.
Groetjes Hennie.

quilting Jeannet zei

Wat zijn ze leuk geworden Margreet, ik was er eerlijk gezegd niet zo erg weg van, maar nu ik ze bij jou zie heb ik ze meteen opgeslagen en wil ik ze ook wel maken. Ik heb vandaag ook de bolletjes en bloementjes binnen gezet, wat een nare druilerige dag, doe mij dan toch maar Nove Zembla, wat word ik depri van dit grijze weer........

Pierelantijntjes zei

Hallo Margreet,
Wat een plezier heb je toch van Kyra! Fijn hoor, lekker genieten van haar!
Je kattenquilts zijn prachtig. Dat zal een mooi geheel worden straks. Ook je banner ziet er heel leuk uit met de sneeuwpop.
Heb mijn projectjes naar beneden gehaald die ik nog af moet maken. Daar zit o.a. het schapenquiltje van Bep bij. Mag ik je weer om raad vragen bij het maken van de achterkant en rand? dat zou ik heel fijn vinden. Mijn goede voornemen van dit jaar is n.l. afmaken waar ik aan begonnen ben.
Een fijn weekend,
groetjes van Ester

beyond the invisible zei

Wat een bofkhond (hahaha) is die Kyra toch... lekker ieder keer rennen op het strand!
Je quiltje wordt heel erg leuk!!! Wat ben jij toch enorm productief zeg. Zelf ben ik nog maar steeds aan het werk met de Dorothy quilt. Weliswaar ben ik met de laatste rand bezig, dus het schiet op nu, maar ik vind het eerlijk gezegd geen fijne rand! Van de 35 vierkanten die ik moet maken, heb ik er nu 10 klaar pfffff.
lieve groetjes jolanda

Anoniem zei

Wat zijn ze super leuk geworden! Ben benieuwd hoe ze staan in een quilt! 't Is zeker een projectje dat ik ook nog eens ga doen!