vrijdag 14 januari 2011

Hele leuke post !!

Het blijft somber en naar weer buiten. Zeker met van die dagen dat het de hele dag regent en hard waait, heb ik moeite om positief te blijven. Ik zoek dan mijn vertier in koken en bakken. Mmmmm....Op dit moment staat er een (denk ik) heerlijke Chocoladetaart uit de nieuwste Allerhande in de oven te bakken. Als je het toch eens kon ruiken......Kijk, dit vrolijke pakje rolde vanochtend bij me op de mat. Alleen al van het papier verdwijnt alle somberheid:

Het is dit boek, ik zal je eerlijk vertellen dat ik het al een aantal jaar in de kast had staan. Maar dan in de Engelse versie. In het Nederlands is toch een stuk handiger, dus kocht ik dit. Mijn eigen exemplaar heb ik inmiddels ook al weer verkocht en ik ben er niks op achteruit gegaan. (financieel dan) (en ook niet vooruit !) Ik ben er erg blij mee. Jullie hebben vast al wel door dat ik een enorme quiltboekenfan ben. Mijn kastje puilt inmiddels uit. Heerlijk toch ! Lekker tijdens een bakkie thee bladeren en wegdromen over de mooiste projecten.

Zoals bijvoorbeeld deze, ik zou er weer zo aan willen beginnen. Een paar jaar geleden op de Bee in Zoutelande was er iemand mee bezig. Die werd prachtig. En zo heerlijk zomers, het doet je verlangen naar die lange, warme zomeravonden of die eerste lentedagen dat je buiten kan zitten je koffie opdrinken....... "Annies tuin" heet deze quilt. Wat ook zo handig is, is dat de patroondelen er op ware grootte in staan. Is het geen snoepie ??!!

De Sterrenquilt is niet in het vergeethoekje verdwenen hoor ! Er wordt af en toe een steekje aan gedaan, zoals bij veel quiltsters is het afquilten niet mijn sterkste kant. Maar ik ga hem afmaken, dan pas mag ik van mezelf aan iets nieuws beginnen.

Nou zeg, nu klinkt het alsof het een straf is om sterretje voor sterretje door te pitten. Dat is zéker niet waar hoor! Ik zet gewoon lekker een luisterboek-cd op en dan gaat de naald steekje voor steekje door de sterren.

Het middenstuk is klaar en ook drie sterretjes. Het knapt er altijd van op, vind ik. Je quilt krijgt "body"zeg maar. Het is voor het eerst dat ik uit eigen beweging bepaal wat ik quilt. Best lastig af en toe. Ik ben soms nogal een onzeker typje... Anders had ik altijd steun van de Bee in Zoutelande, maar helaas is dat voorbij.

Zo, de taart is uit de oven, de thee is gezet en de jongens komen zo uit school. Tijd voor ontspanning en bijkletsen. DS3 had vanochtend een spreekbeurt over "Archeologie", best spannend. Het was de eerste keer voor hem en hij was best zenuwachtig. Maar ons kleinste mannetje heeft zich er dapper doorheen geslagen. Hij kwam met een hele dikke 8 thuis !!!!! We zijn zó trots op hem !! Daar gaan we even een heel weekend lang van genieten. Iedereen een heel fijn weekend hoor !! En mocht de zon er even doorheen komen: Grijp je kans en ga lekker naar buiten, genieten van het moment...........Liefs, Margreet
PS: Nog even een nagekomen berichtje: DS2 kwam ook al met een prachtig cijfer thuis: een 9 voor zijn werkstuk over "De Tweede Wereldoorlog". Daar had hij heel erg zijn best op gedaan en we zijn dan ook supertrots op hem !!

13 opmerkingen:

Esther zei

Ooo dat lijkt me een leuk boek en wat is je quilt mooi. Fijn weekend groetjes Esther.

anneke zei

zo geef je toch zelf kleur aan de dagen: mooie boeken, lekkere verwennerijen en mooie quilts. helemaal top!

Annemarie zei

Heerlijk zeg een chocoladetaart!! Jullie hebben er vast van genoten. En wat een prachtig quiltboek! Ik vind het zelf eerlijk gezegd toch ook wel een stuk prettiger werken een quiltboek in het nederlands. Groetjes Annemarie

Guusje, zei

Dat is zeker leuke post en heen heerlijk boek. Goed dat je zo streng kunt zijn om eerst de sterren af te hebben voordat je aan iets anders gaat beginnen . Hij wordt dan ook wel heel erg mooi. Nog veel quilt en smulplezier en zeker knap je jullie DS om zo'n mooi cijfer te krijgen voor zijn eerste spreekbeurt.

beyond the invisible zei

Het zonnetje is ver te zoeken... net ben ik een rondje gaan lopen (doe ik elke avond na het eten) en ik ben drijfnat thuisgekomen.
Wat kun je dan verlangen naar het beeld dat je daar schetst... lekker in de tuin je kopje koffie drinken, héérlijk!!
Die quilt vind ik ook prachtig en ook heel leuk om te doen denk ik... allemaal verschillende blokjes. Maar jouw sterren zien er ook schitterend uit hoor!
Wat spannend zo'n eerste spreekbeurt hé? Maar enorm knap hoor dat hij daar een mooie 8 voor gekregen heeft. Daar heeft hij wel een extra dikke chocolade-taart-punt mee verdiend denk ik. :-))
fijn weekend, liefs jolanda

Jantine zei

Het boek is een heerlijk bladerboek, een van de weinige die bij mij beneden ligt! Vol inspiratie... enne... stug door quilten maar af en toe aan wat anders werken, anders komt het nooit klaar, want werken aan iets anders stimuleert echt om ook te quilten!

yvonne zei

Pracht boek en maar heerlijk bladeren ...;
De sterren quilt is ook geweldig!!!

Liefs yvonne

Pierelantijntjes zei

wat een goede cijfers hebben de jongens gehaald Margreet. Zeker iets om trots op te zijn.
Je sterrenquilt is echt zoooo mooi. Ben benieuwd als ie af is.
En is de taart goed gelukt?
Fijn weekend,
liefs Ester

marijke zei

Jeetje wat ben jij streng voor jezelf ik moet bekennen dat ik meerdere verschillende werkjes heb en pak waar ik op dat moment zin in heb en heerlijk die boeken kan er ook nooit genoeg hebben.
Fijn weekend, groetjes Marijke

Astrid zei

Het is een heerlijk blader-en kijkboek Margreet. Veel leesplezier! En niet zo onzeker zijn over je sterrenquilt want hij wordt echt prachtig!!!

jaimie zei

Hallo margreet,

Jouw weekend kan al niet meer stuk , geniet van de goede cijfers en van je zonen natuurlijk ook, hihi.

Het weer is nat, winderig, maar niet echt koud , dat vind ik al wat lente gevoel hebben, leuk toch, ik heb gisterenmorgen in de tuin bezig geweest, zonder jas aan, en had het eigenlijk niet koud, maar dan tegen de namiddag sloeg het weer om en was het koud, nat en winderig en gaat je eigen happy gevoel ook naar beneden hé :-)

Maar bij het zien van je post, word ik weer happy hoor, en ik wilde de taart kunnen ruiken,, hhmmm.

Grioetjes, Jaimie

Terray zei

DAT is een mooi boek Margreet. Ik denk dat je somberheid spontaan verdwenen moet zijn, Daar wordt je toch vrolijk van, ook van chocolade(taart)
Je sterrenquilt vind ik ook steeds mooier worden, petje af voor je ijverigheid.

Groetjes
Tertia

Annemieke zei

Leuk boek vind ik, weer even anders dan de meeste Amerikaanse boeken. Je quilt wordt vast heel mooi. Als je het zelf bedenkt wordt het in ieder geval heel erg je eigen quilt.

Groetjes
Annnemieke