maandag 24 januari 2011

Sterren doorpitten......

.....is veel meer werk dan ik had gedacht. Ondanks dat ik er toch regelmatig een flink aantal steekjes bijprik, lijkt het alsof ik blijf steken bij de grote sterren. Maar als ik de Sterrenquilt op de grond neerleg en van een afstandje kijk naar het resultaat, zie ik toch wel duidelijk verschil.


De ene na de andere ster wordt voorzien van lijntjes en vierkantjes; zo vordert het quiltwerk langzaam, maar gestaag.
Het middengedeelte is klaar, de grote sterren er vlak omheen, en nu zijn de grote sterren dááromheen aan de beurt. Lang leve "de Bieb" !! Oh, wat ben ik blij dat er zo'n goeie bij ons in het dorp is. Ze hebben daar een enorm aanbod aan luister-cd's. Vanmiddag ga ik weer een voorraadje halen. Dat helpt met het quilten. Terwijl je luistert naar een mooi verhaal, komen de steekjes bijna vanzelf.......
Hoe doen jullie dat eigenlijk? Ik lees namelijk dat bij veel quiltsters de top wel lukt, maar als het op quilten aankomt............. Bij sommigen liggen de UFO's her en der verspreid. Maar ik ben benieuwd hoe het bij diegenen gaat die hun quilts wel zelf doorpitten, hebben jullie speciale dingetjes om de moed erin te houden ?!

Misschien moet ik het meer afwisselen, met mijn SBS. Af en toe een blokje maken, dan weer een poosje quilten....Of zou het dan erg lang gaan duren voordat de Sterren af zijn ?

Ach, nou ja....wat zit ik nou toch te zeuren.....Gewoon zorgen dat het leuk blijft en lekker doorgaan. Het is toch zeker geen straf !! En straks (alstie af is) zal ik vast vergeten zijn dat ik toen vond dat het wel lang duurde voordattie helemaal af was !!!! Ik quilt gewoon lekker door vandaag! Fijne dag!

24 opmerkingen:

Lida zei

Ja ik vind het ook heerlijk als een quilt af is, of hij nu met de hand of machinaal wordt doorgepit, maar soms duurt het wel een eeuwigheid (nu ja zo lijkt het!) en dan is een fijn verhaal natuurlijk wel erg fijn om erbij te hebben, zal ook eens gaan kijken bij ons in de bieb! Succes met je sterren, het ziet er nu al fantastisch uit! Groetjes
Lida

Siny Nijmeijer zei

Je quilt wordt echt heel mooi door al je mooie steekjes Margreet!
Ik maak wel quilts af, kan niet tegen de druk van meerdere projecten nl.!
Wel heb ik moeite met het beginnen van het doorpitten, nu ligt er ook eentje te wachten, ik weet al hoe die te pitten maar het eerste begin!!

Vlijtig grietje zei

Hoi Margreet,

De quilt ziet er erg mooi uit.
Meestal zit ik dan 's avonds op de bank, kinderen in bed en niets op de tv, en dan verstand op nul en doorpitten.Zo schiet het voor mij het beste op.

Groet van Saskia.

jolanda zei

Wat wordtie mooi!!! Joh, je gaat toch hartstikke hard! Gebruik je eigenlijk een quiltring of zoiets?
Zoals je weet ben ik met mijn eerste quilt bezig, dus doorpitten daar heb ik nog geen kaas van gegeten (laatste rand dus het is bijna zover, kan niet wachten!) Dan moet ik nog een vulling gaan uitkiezen dus dat wordt ook nog wat... geen idee wat ik moet nemen. Het moet wel goed in de wasmachine en droger kunnen, dus wol lijkt me geen goed idee dan.
Dit is misschien wel iets om op mijn nieuwe blog aan te kaarten... wie weet krijg ik goeie tips! Hoewel ik nog maar 1 volger heb hahahaha.
Zometeen ga ik gelijk foto's maken van mijn quilt tot dusver en straks mijn berichtje plaatsen... kom je even kijken gezellig?
Het blog heet 'Stokjes en Steekjes'. :-))
Die tip van zo'n luister-cd vind ik wel een goeie in ieder geval... als ik zover ben, ga ik gelijk maar een lidmaatschap nemen op de bieb hier in het dorp!
lieve groetjes, jolanda

quilting Jeannet zei

Ik bewonder je doorzettingsvermogen Margreet, je weet hoe ik over doorquilten denk, en ik heb er al een heleboel gedaan met de hand de laatste maand, poppenquiltjes.....denk maar aan het eindresultaat, dat helpt vast.

groetjes, jeannet

Anoniem zei

Hallo Margreet
Wat een mooie sterrenquilt, wat een goed idee om een luister CD op te zetten dat geeft volgens mij ook wel rust.
Ik zelf ben bezig met de SBS bezig, ik heb alle blokken af en nu ben ik hem aan het inelkaar zetten, duurd ook langer dan dat ik gedacht had.
Ik heb geen meerdere projecten liggen vind ik niet prettig lijkt mij dat je dan niet weet aan welke je moet gaan werken, doe af en toe wel een klein projectje er tussen door maar dat is dan in 1 keer klaar.
Succes verder met doorpitten ik ben er voorlopig nog niet aan toe.
groetjes Annie Andela

marijke zei

De sterren schitteren je tegemoet! Prachtig
groeten Marijke

Mascha zei

Wat wordt het toch prachtig. Gewoon volhouden.
Groetjes Mascha

Thea zei

Dag Margreet, je sterren blijven prachtig. Zelf vind ik het doorpitten het leukste wat er is. Heb altijd projecten in verschillende stadia klaar liggen, zodat ik als ik zin heb in iets anders, kan afwisselen. Het doorpitten duurt me eigenlijk nooit te lang, vind het vaak jammer wanneer dat klaar is.
Groetjes,
Thea

Juicybear zei

Ik vind hem in ieder geval schitterend worden, doorpitten is ook niet mijn sterkste kant omdat ik toch meestal van die hele grote quilts heb maar met een kopje thee en iets leuks op tv dan red ik me wel:-)
Groetjes Anneke ^..^

yvonne zei

Héééél erg mooi gaat{is}je sterrenquilt worden.
Ik ben stik jaloers op je ....
Op dit moment maak ik echt niets af,maar ik begin wel overal aan..
moet duidelijk verandering in komen ...hahahah

Hennie zei

Hij wordt prachtig Magreet, alle kleine beetjes helpen langzaam maar zeker vordert je sterren quilt ! ! ! Voordat je het weet is hij klaar. Succes.
Groetjes Hennie.

veerle zei

Margreet,
Volhouden meid! Die quilt gaat er prachtig uitzien. Denk wel... nu is het nog niet warm, dus is quilten te doen! Zorg dat je hem af krijgt voor het terug warm wordt, want anders zal het voor jou een HETE zomer worden :)
Ik kijk uit naar het eindresultaat.

Cisca zei

Wat wordt hij mooi, Margreet, en op een gegeven ogenblik is hij gewoon af. Die luister-cd's lijken mij een heel goed plan. Meestal staat hier de tv aan als ik quilt, en dan gebruik ik die als radio. Al merk ik dat ik quilten uitstel sinds ik een blog heb, doordat er niet zoveel te zien is. Ik quilt altijd met de hand, al krijgen we binnenkort een les in meanderen, maar ik heb er geen hekel aan, en geniet vooral van het resultaat.
Groetjes, Cisca

Francien zei

Jaaaa...hartstikke mooi Margreet...en wqat een schitterende quilt zal het zijn als je hem af hebt ook...het resultaat mag er nu al zijn van je doorpitten...schitterende kleurtjes ook...bravo en ga lekker verder zo....groetjes Francien.

Shirley zei

De quilt komt helemaal tot leven als je hem doorquilt, prachtig. En wat een emoties, met de quilt van je oma nu bij je in huis, aaibare herinneringen zijn zo mooi.

Guusje, zei

Hij wordt prachtig met dit quiltwerk en ja het duurt een poosje maar dan heb je straks ook een prachtstuk op jullie bed liggen. Veel plezier bij het verder quilten.

anneke zei

soms doe ik het doorpitten een avond als de kinderen iets willen kijken wat me niet zó interesseert; zet de laptop op tafel om tussendoor even wat te lezen of muziek te luisteren of boek te luisteren... maar zo'n avondje vinden, dat blijft wel eens lastig.

veel plezier/sterkte ermee, het wordt mooi!

Ellen zei

Ik ken het gevoel: dat het lijkt of het quilten maar niet vooruit gaat, ondanks dat ik het wel heel graag doe.
Ik heb wel het idee dat je voor je gevoel vaak sneller gaat als je over een bepaald punt heen bent, bijvoorbeeld de helft, of het middenblok, oid.
Dus gewoon lekker doorgaan, dan is hij voor je het weet hlemaal af :o)

Els zei

Margreet je quilt is prachtig zeg. Ik heb ook de luisterboeken ontdekt en dat gaat super maar ook een lekker muziekje werkt goed. Geniet er maar gewoon van en af en toe iets anders er tussen door doen. Groetjes van Els.

AnitaA zei

Je maakt een heel werk van het quilten, maar het wordt dan ook prachtig ! Ik ben zo benieuwd hoe het eindresultaat er uit gaat zien.
Succes met de rest !
Groetjes Anita.

Jeanet zei

Hoi, ik ben er even een poosje tussenuit geweest, maar ik zie dat jij gewoon lekker door aan het pitten bent! Wat een klus, maar wat wordt het mooi. Leuk ook, die lappendeken van je oma. Lijkt me heel waardevol om te hebben! Ik wens je veel succes met "pitten" en ik zou niet weten hoe je dat leuker zou kunnen maken. Groeten Jeanet

Hubertine zei

......en opeens is ie af!

Ik wissel het wel af, met af en toe een ander patchwork-blokje!
De luister cd's vind ik een goed idee! Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik betrapte mijzelf erop dat ik dan toch niet zat te luisteren en andere dingen aan het bedenken was....maar toch maar weer eens proberen! Hij wordt bij jou wel schitterend! Groetjes, Hubertine

Jantine zei

Het wordt prachtig! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het patchen meestal ook leuker vind dan het quilten, dus heb ik besloten alleen nog kleine projecten met de hand te quilten. Anders komen ze gewoon niet af...