maandag 14 juni 2010

Aardbeien-tijd

Ieder jaar is het weer genieten als de aarbeien er weer zijn. Mijn ouders hebben een aardige groentetuin, met een veldje aardbeien. Vorig jaar hadden ze een enorme oogst, dit jaar hebben ze een nieuw veldje, dus de oogst is nog niet zo heel groot. Maar niet getreurd: Bij de Appiehappie hebben ze enorme voorraden. Een paar jaar geleden heb ik van haar web-log een superrecept afgehaald voor een aardbeienvlaai. Dat wil ik jullie écht niet onthouden, dus hier komt het:
Aardbeienvlaai:
200 gram cakemeel
2 eieren
200 gram suiker
200 gram boter
snufje zout
bakblik vlaai/taartbodem

Alles goed mixen, wat water erbij zodat het beslag wat smeuïg wordt. Doe het beslag in een ingevette taartbodem, in de oven op 200 graden bakken. Dit voor ongeveer 15/20 minuten. Testen met een satéprikker of hij gaar is.

De bodem bedekken met hele of doorgesneden aardbeien. M.b.v. Taartina en aardbeienlimonadesiroop een heerlijke gelei maken die je eroverheen schenkt. Even laten afkoelen en serveren met slagroom.


Nou, dat was écht smullen hoor! De jongens vonden hem ook superlekker. Met een bakkie koffie en ondertussen de sterren aan elkaar zetten.. Helemaal goed! Ik vind het wel een beetje saai om te doen, al die banen met sterren aan elkaar zetten. Misschien ga ik het toch eens met de machine proberen, zou dat vlugger gaan??? Fijne dag!
P.S: Laten jullie even weten wat jullie van de taart vinden? Ik ben erg benieuwd.

10 opmerkingen:

Klaske zei

Bij ons nieuwe huis is een grote tuin, waar mijn zoon en ik een aardbeientuin willen maken,dus ik sla het recept op en ga hem ook eens uitproberen want hij ziet er heerlijk uit!!!!

Hubertine zei

Wat ziet dat er HÉÉRLIJK uit! Dat recept gaan we zeker bewaren! Ik ben nu aan het strijken....dat is pas saai! Maar om de zoveel overhemden mag ik weer even wat anders doen!! haha...
Fijne dag!

Mascha zei

Mmmmmmmmmm, dat ziet er lekker uit. die ga ik zeker eens maken.
Groetjes Mascha

yvonne zei

Het ziet er al heel lekker uit en ik ga het zeker maken .
groetjes yvonne

Annemieke zei

Ziet er goed uit. Met die ingredienten maakte ik altijd een gewone cake, alleen moet hij dan 5 kwartier. Dit is natuurlijk veel leuker en sneller. Helaas heb ik uit mijn tuin niet zoveel aardbeien. Teveel concurrentie (slakken, vogels, honden, ikzelf als ik niet wachten kan tot thuis...)Je sterren zijn misschien saai om stroken van te naaien, maar ik ben wel benieuwd naar het resultaat. Ik naai eigenlijk bijna alles op de machine.Vind het ook leuk om te doen.
Succes
Groetjes
Annemieke

Madammeke Ongeduld zei

zal jammer genoeg nooit weten hoe de taart smaakt mag geen suiker hebben

Pierelantijntjes zei

Dat ziet er zeker lekker uit Margreet.
Ga hem ook uitproberen hoor.
groetjes van Ester

Guusje, zei

Het ziet er geweldig lekker uit en ik ga hem zeker ook eens proberen. Hij ziet er erg smakelijk uit en je ster is weer een plaatje.

Sylvia zei

De taart ziet er lekker uit, ik ga 't zeker proberen. Ik wacht even tot we bezoek krijgen. Niet dat hij met z'n tweeën niet op zou komen..., maar ik bedenk me ineens, ik maak hem kleiner, kan ook.
Bedankt, gr.Sylvia.

Jeanet zei

Hallo,
sinds een tijdje volg ik je blog. Het ziet er altijd erg gezellig en uitnodigend uit. Nu heb ik zelf ook een blog aangemaakt. Neem er eens een kijkje....
De aarbeidentaart ziet er heerlijk uit. Bedankt voor het recept; ga ik zeker een keer uitproberen. Ik vind ook de sterren erg mooi!