woensdag 16 juni 2010

Het schiet al op...

Zo, de rijen sterren zitten aan elkaar. Normaal gesproken doe ik eigenlijk altijd alles met de hand, maar ik vond het te lang duren en heb de machine erbij gepakt. Dat gaat een stuk sneller! En je zit écht het verschil niet. Nou moet ik zeggen ik dat de blokken in elkaar zetten wel met de hand blijf doen hoor! Ik was van plan om het middenblok op de punt te doen, maar vond het lastig om te bepalen hoe groot dan de hoeken moesten worden.

"Wat doe ik toch moeilijk", dacht ik. En ik heb hem er gewoon zo ingezet. Zelf vind ik het net zo mooi en een stuk eenvoudiger!

Toen ik hem in elkaar had, heb ik hem even op mijn bed gelegd om te kijken of hij zo groot genoeg zou zijn. Maar omdat hij nu vierkant is en niet zo praktisch op een bed, heb ik besloten om er van boven en beneden nog een rij aan te zetten. Dat betekent dat ik nu nog 8 sterren moet maken.(had er nog 2 over) Die ben ik nu aan het knippen en in elkaar aan het zetten. Dan komt er nog een randje van 5 cm omheen en dan de kleine sterretjes.


Ik kreeg van de week van Ester nog een leuke tip. Op haar site staat een hele mooie en gezellige Free-stitchery. Kijk, zo moetie worden:

Die komt ook op mijn WIM-lijstje.(Wil Ik Maken). Dankjewel Cindy! Is er misschien ook een online shop waar je tijd kunt bestellen ????? Fijne dag!

16 opmerkingen:

martine zei

Helemaal mijn kleurtjes en slim dat je hem groter maakt.
Zal mooi staan als sprei.

katrien zei

prachtig hoor.

yvonne zei

de kleuren komen heel mooi uit.
Het ziet er dan ook prachtig uit .

gr yvonne

Mascha zei

Je quilt wordt heel erg mooi.
Groetjes Mascha

Elisabeth zei

Prachtig.. wat word de afmeting dan?
Groetjes Elisabeth

ria vogelzang zei

Leuke quilt wordt het! En hoe groot ga je hem uiteindelijk maken? Of weet je het nog niet precies..... (heb ik vaak genoeg...)
En dat hartje is ook een WIM-metje voor mij; wat een schatje!
Fijne dag.

Cisca zei

Wat wordt hij mooi, prachtig dat middenblok, waarschijnlijk is het ook rustiger zo. Leuk dat je op een foto niet kunt zien hoe groot een quilt is. Ik had hem veel kleiner geschat.
Leuk, hè, dat hartje van Cindy, ik had het er al afgehaald. Cindy heeft al eerder een hartjespatroontje gegeven, enkel in stitchery, die is ook heel leuk.
Groetjes, Cisca

Marjan zei

Wat wordt hij schitterend, Margreet! Ik vind de kleuren heel erg mooi en het middenblok komt zo prachtig uit.
Groetjes,
Marjan

Dorine zei

Wat een mooie wordt hij toch die sterren quilt
Echt heel mooi
groetjes Dorine

Marion zei

Je quilt wordt heel mooi. Ik vind de ster recht ook mooier dan op de punt. En je hoeft nog maar een paar sterren.....

Marutska zei

Mooi!!!

Groetjes
Maria

Pierelantijntjes zei

De quilt wordt echt prachtig Margreet. Fijn dat het goed bevallen is om de naaimachine erbij te halen. Wat het maar waar dat er een webshopje voor tijd was. Ik zou er heel wat van bestellen.
Groetjes van Ester

Hubertine zei

Hij wordt echt super mooi! Wat zijn nu de afmetingen? Ook helemaal de kleuren die ik ook mooi vind!en af en toe op de naaimachine is helemaal niet erg. Ik combineer het ook. groetjes Hubertine

quilting Jeannet zei

Hij wordt mooi Margreet, ook de kleuren spreken mij erg aan, enne.....die tijd.....ik heb wel een tipje, hoorde ik vandaag ook, als je geen TV kijkt blijven er echt úren over op een dag, en laat ik nou geen TV kijken.....dat scheelt echt enorm!
Mevr. Slingerland, jou vast ook bekend van de Plussupermarkt.....die maakt ook zo veel dingen voor het goeie doel, en ik vroeg me af waar ze de tijd vandaan haalt met al die kinderen en een winkel, en dat was dus de tip.....

groetjes, Jeannet

Vlijtig grietje zei

Mooie kleurencombinatie gebruik je, de quilt ziet er prachtig uit.

Groet van Saskia.

Cindy at her Country Home zei

Hallo Margreet, wat TÉ gek dat je een leuke post hebt gemaakt over de "free pattern hart"! En die is voor iedereen die het wellicht leuk lijkt om deze te maken en... het allerbelangrijkste uit m'n hart gegeven, erg lief van je hoor.
Ben al reuze benieuwd hoe het eruit komt te zien als jij deze maakt! Ongetwijfeld heel mooi want ik ben helemaal in LOVE met je sterrenquilt, PRACHTIG PRACHTIG PRACHTIG! De liefde waarmee je deze top hebt gemaakt spat er vanaf, heel mooi.
Geef me een seintje als je hartje af is ok? Zomerliefs en warme hartengroeten van Cindy x