zaterdag 19 juni 2010

In de file....

Vandaag was het bij ons een drukte van belang. Normaal gesproken is het in ons dorpje vrij rustig, maar vandaag stond onze omgeving in het teken van de vrachtwagens. Ieder jaar organiseren ze een Truckers-run. Wel meer dan 250 vrachtwagens doen dan mee. Alles draait dan om mensen met een beperking. Zij worden dan in het zonnetje gezet en mogen de hele dag meerrijden vrachtwagens die in een lange rij achter elkaar aanrijden door onze omgeving. Het is ontroerend om te zien hoe die mensen genieten. Ook dit jaar zijn we bij mijn ouders gaan kijken en natuurlijk hard zwaaien naar iedereen. Het was geweldig!

Zelfs de Arrivabus reed mee en sommige trucks waren helemaal in oranje-stemming of versierd met vlaggetjes. Je kon elkaar bijna niet meer verstaan vanwege het getoeter. Maar de kinderen vonden het helemaal te gek. Op een gegeven moment liep het allemaal een beetje vast en ontstond er een heuse file! Dat maak je bij ons niet vaak mee. Dus gauw even een paar foto's maken:

Hoe vinden jullie deze:
De up-date van de SBS blokjes is bij mij een dagje vervroegd. Hopelijk vinden jullie dat niet erg. Ik heb er maar 2 gemaakt, te druk met mijn sterrenquilt.
H-8: Pinwheel 1

B-10: Friendship Star


Deze blikken kreeg ik van iemand, ze hebben altijd in een winkeltje gestaan. Ik vind ze helemaal geweldig. Al zijn ze dan niet zo mooi meer, dat maakt mij niet uit. Het houten doosje heb ik vanochtend op de rommelmarkt gekocht. Wat een schatje hè!

De bovenkant van het grootste blik:

...en de achterkant:

Het was een heerlijke zaterdag, ondanks de afwisseling van zon en regen. Nu maar eerst een lekker bakkie thee met een zelfgebakken stuk appeltaart. Mmmmm.......... Fijn weekend hoor!

7 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Wat een mooei blokken Margreet, zouden qua kleur (blauw) zo hier in mijn keuken passen......leuk he die truckersdag, doen ze bij ons op Voorne Putten ook altijd.

groetjes, jeannet

Pierelantijntjes zei

Ik heb dit jaar voor het eerst de truckrun gemist. Jammer maar ik moest ergens anders heen. Je blokken zijn mooi hoor. Ook de blikken zijn heel erg leuk. Ben je op ouddorp geweest naar de rommelmalrkt? Ik was er samen met Jan om 8 uur. Maar echt iets heel bijzonders heb ik niet gevonden. Een paar gwone dingetjes alleen maar. Ben ook nog naar de reunie geweest. En kom nu van een feest vandaan. Pfffffffffffffff
Groetjes van Ester

Mascha zei

Altijd een feest om naar die truckersdag te kijken. Ze leuk om te zien dat ze er zo van genieten. Hele mooie blokken heb je weer gemaakt.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Mooie SBS blokken heb je gemaakt en wat een mooie blikken. Die zijn echt oud en wat bijzonder om zoveel vrachtwagens door je dorp te hebben rijden maar wel erg mooi en bijzonder.

Hubertine zei

aaahhhh je blokken zijn weer prachtig! En wat een mooie blikken! leuk dat je die zo van iemand krijgt :) Groetjes Hubertine

Jantine zei

Doen ze dat in heel Nederland of woon je ibj mij om de hoek?

ria vogelzang zei

Mooie blokken, Margreet! En al die trucks: ik vind ze super! Onze zoon is ook vrachtwagen-chauffeur, dus die fascinatie voor vrachtwagens heeft ie niet van een vreemde..... ;)) (ik heb altijd in één willen rijden.....).
Leuk dat je de Amish ook zo interessant vindt. Ik heb altijd heel veel over ze gelezen; ik denk dat ik het overgrote deel van Beverly Lewis wel gelezen heb.
Met al die toestanden in ons gezin is het lezen wat op de achtergrond geraakt en quilt ik wat meer. Dat komt vast nog wel weer terug...
Geniet van vandaag; heerlijk, he, die zon!