maandag 7 juni 2010

Zomerse look én een winters toetje

Hoe vinden jullie mijn blog in Zomerstijl ? Verschillende blogs zag ik al veranderen in frisse zomerse kleuren. Ik was helemaal geïnspireerd en ben meteen aan de slag gegaan. Het is even wennen, maar zelf vind ik het erg leuk geworden. De snuffelmarkt van afgelopen zaterdag was niet erg druk bezocht, waarschijnlijk vond iedereen het te warm om te snuffelen. Ondanks dat heb ik toch nog redelijk goed verkocht. Ester en Idelet kwamen ook nog even langs, het is altijd gezellig om even bij te kletsen. Helaas zat ik niet erg goed in mijn vel, ik had een zomergriepje; verkouden en de nacht ervoor koorts. Gelukkig kon ik wel op de markt staan, maar 's middags heb ik de hele middag op bed gelegen. DH is met de jongens gaan surfen op de Brouwersdam. Zij hadden een fantastische middag. Druk dat het daar was !!! 's Avonds hebben we lekker de BBQ aangedaan en heerlijk buiten gegeten. (althans de mannen dan) Vorige week had ik een heleboel appels over en heb daar een superlekker toetje van gemaakt. Het heet "Appelcrunch" en het is in onze familie heel favoriet. Hier komt het recept:

Voor 4 personen:
120 gram zelfrijzend bakmeel
90 gram boter hard uit de koelkast
90 gram bruine suiker
4 stevige appels
2 eetlepels suiker
2 theelepels kaneel
Schil de appels, snijdt ze in plakjes en doe ze in een beboterde platte ovenschaal en bestrooi ze met het suiker- en kaneelmengsel.
Meng bakmeel, boter en bruine suiker tot een los deeg. (kruimelig)

Verkruimel het deeg over de appels en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (150-160 C)
in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Serveer de Appelcrunch met warme vanillevla.

Eigenlijk is het een winters toetje, na een lekkere wandeling ofzo. Je wordt er ook een beetje slaperig van, omdat het warm is natuurlijk. Na een flinke portie is het handig als je daarna niks meer hoeft te doen en lekker op de bank kunt neerploffen. (Je bent gewaarschuwd!!!)
Ik ben héél benieuwd hoe jullie het vinden. Laat gerust een berichtje achter of het lekker was..
In ieder geval: Eet smakelijk !

14 opmerkingen:

Dorine zei

Jammie daar zou je trek van krijgen............
ben je weer een beetje opgeknapt ik hoop het voor je.
groetjes Dorine

Pierelantijntjes zei

Hee Margreet,
Gelukkig ben je nu weer wat opgeknapt. Jammer dat het niet zo druk geweest is, mijn schoonzusje kon jullie niet vinden. Dacht dat het op het terreiin van je tante was, en toen zie niets zag is ze omgedraaid. Ik ben in ieder geval superblij met mijn nieuwe aanwinsten. De prenten in de sprookjes boeken zijn om bij weg te dromen. Echt prachtig. En Anne was superblij met haar emaille spulletjes.
Ik ga dit recept zeker uitproberen. Ben dol op warme toetjes en appel en vanille vla dat is helemaal favoriet.
Je blog is mooi hoor. inderdaad lekker 's zomers.
Fijne week
Groetjes van Ester

yvonne zei

Wauw ,je blog ziet er goed uit.
En jou recept ga ik zeker een keer maken.ik heb 3 appel bomen in de tuin staan en we hopen volgend jaar wel appels aan te krijgen.Dus jou recept komt goed van pas. fijne dag verder

quilting Jeannet zei

Dat zier er zeker leuk uit Margreet, en je toetje ook, dat lust ik ook wel in de zomer hoor. Margreet, nu heb ik eens een vraagje......het lukt mij niet (meer) om de tekst quilting Jeannet in de foto te zetten, wat doe ik nu mis ? in de vorige foto stond het wel, ik heb dus iets in de instelling niet goed, weet jij hoe je hem hebt ingesteld bij profiel ?? ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me niet.

Groetjes, jeannet

quilting Jeannet zei

Margreet, het is me gelukt de foto was veel te groot en die heb ik via een verkleiningsprogramma kleiner gemaakt, nu staat de naam er weer in.

groetjes, jeannet

'n Elzetje zei

Ha Margreet,
je snuffelmarkt vond ik erg gezellig! Jammer dat het niet zo druk was. Als je er nog één houdt hoor ik het graag van je.
Vervelend dat je in bed belandt bent 's middags. Ik heb zondag in bed gelegen (migraine :().
Je toetje ga ik zeker uitproberen, bedankt voor het recept. Maak jij de vla ook zelf?
Groetjes, Idelet

Erna zei

Hallo Margreet,
Jammer dat je net iets te ver weg woont om even langs te waaien, anders was ik zeker even komen snuffelen. Hopelijk voel je je nu weer wat beter.
Ik weet in ieder geval ook waar m'n zus was zaterdag ;)
Je blog ziet er lekker zomers uit hoor, erg leuk.
Groetjes, Erna K.

Hubertine zei

Jammmmmie....... dat lijkt mij erg lekker! Ga het zeker een keer maken!
Groetjes, Hubertine

Marianne & Marie-José zei

Het blog ziet er erg gezellig uit met de lieve bloemetjes eromheen. Wat jammer dat je ziek werd, hopelijk gaat het nu weer goed met je.
Met zo`n heerlijk recept met zoveel vitaminerijke appeltjes moet het weer goed komen. Ik wil het graag eens uitproberen in de toekomst. Misschien dat ik ook appeltjes in de tuin krijg, ze hebben in elk geval dit jaar volop gebloeid. Afwachten dus maar!! Maar het recept ga ik waarschijnlijk al eens wat eerder maken.
Leuk dat je me in het lijstje gezet hebt. Ik heb er nog niet veel verstand van hoe het allemaal moet. Ik dacht dat je ergens moest inschrijven om deel te nemen, maar ieder doet dat waarschijnlijk zelf. Zou dus ook zo`n lijstje moeten kunnen maken op mijn blog?
Het schijnt trouwens heel gezond te zijn om af en toe iets te veranderen in je omgeving, dus de nieuwe zomerlook van je blog is een heel goed idee.
Nog een fijne dag, beterschap en groetjes van Marianne

Mascha zei

Ik dit recept echt eens uitproberen. Volgens mij is het heerlijk. Je blog ziet er lekker zomers uit.
Groetjes Mascha

Klaske zei

Lekker zomers hoor! Bij ons nieuwe huis staat een appelboom, en dit ziet er heerlijk uit, heb het maar even uit geprint, want dat wil ik eens proberen!

Marjan zei

Je blog oogt gezellig zomers! En de appelcrunch lijkt me helemaal geweldig... die ga ik binnenkort absoluut maken! Bedankt voor het recept!

Cisca zei

Leuk, je blog en dat quiltje is een schatje! Jammer dat de drukte tegenviel, ik hoop trouwens, dat je nu weer helemaal opgeknapt bent. En dat toetje lijkt me heerlijk, alleen wel veel calorieën, maar ik ga het zeker uitproberen.
Groetjes, Cisca

Guusje, zei

Leuk dat je toch redelijk verkocht hebt en naar dat je niet lekker was, ik hoop dat je je nu weer wat beter voelt. Het recept ga ik zeker eens uitproberen, zodra ik dit gedaan heb laat ik het weten. Het ziet er nu al erg lekker uit.