woensdag 27 oktober 2010

Simplify

Camille Roskelley, zegt die naam jullie iets? Nee? Dan wordt het hoog tijd dat jullie haar en haar werk leren kennen. Zij maakt en ontwerpt zulke leuke dingen, vooral fleurig en niet al te ingewikkeld. Al jaren heeft ze een eigen blog, wat ik met enige regelmaat bezoek. Sinds kort heeft ze een boek uitgegeven, daarin staan heel veel leuke patronen en handige tips:
Kijk nou hoe leuk:
.....en deze:
...en dit vind ik ook zo'n snoepie:

Het is een bezige bij, die Camille. Ze heeft 2 kids, is zwanger van de derde, heeft een prachtig huis, schat van een hond én ontwerpt dus allerlei quilts en ze heeft ook nog haar eigen quiltstof ontworpen: Bliss. Oh zeg, ik heb al wat rondjes naar "The Fatquatershop"gedaan om er naar te kijken. (en te kwijlen..) Zelf heb ik daar nog nooit besteld en ik weet ook niet hoe dat gaat. Hoeveel verzendkosten ze rekenen en hoeveel je, zonder al te hoge kosten, kunt laten opsturen naar Nederland. Heeft iemand daar ervaring mee? Ik zou zo graag zo'n stapeltje voor mijn verjaardag willen....(hint, hint)

Hoe gaat het ondertussen met de Sterrenquilt? Nou goed, eigenlijk. Hij ligt keurig in de bak te wachten totdattie aan de beurt is. Ik heb vorige week alle banen met kleine sterretjes erlangs gelegd en ben tot de conclusie gekomen dat er bij iedere baan nog een sterretje bij moet. Die heb ik inmiddels geknipt en ga ik van de week in elkaar zetten.

En daarna breekt het grote moment aan dat de banen eraan kunnen, de brede buitenste rand eraan kan en dan istie bijna af........Nu ik dit boek in huis heb, ga ik er zeker vaart achter zetten om de sterrenquilt af te krijgen. Want dan pas mag ik van mezelf aan iets nieuws beginnen !!
Fijne dag !!
P.S.: Ik kreeg nog een hele goede tip van Jantine. Vaak bestel ik mijn quiltboeken hier. Maar je kunt ze ook hier bestellen. Het loont de moeite om even te vergelijken, want het kan je behoorlijk wat euro's schelen. En die gebruiken we natuurlijk liever om lapjes te kopen, of niet dan?!

9 opmerkingen:

jaimie zei

Hallo Margreet,

Oh, leg jij jezelf ook soms een verplichting op, ik doe dat ook, en denk nog vele andere met ons, maar het lukt mij niet altijd met succes hoor , hihi, soms begin ik koppig toch aan iets anders :-)
Dat noem ik dan gewoon lekker creatief en teveel ideeên en te wienig tijd om het rond te krijgen hé. Maar al goed dat ik me ooit verveel, dat lijkt me zo erg, ik hoor dat soms van mensen, en dan denk ik, hoe kan dat nu?? Mara ja , blijkbaar kan het hé.

Ik ben benieuwd naar je eindresultaat van je sterrenquilt hoor!

En je volgende projectje natuurlijk ook nu :-)

Groetjes, Jaimie

Anoniem zei

Wat een mooie sterren, en dan heb je het over een bezige bij...? Volgens mij zit jij ook niet stil. Leuk zeg die boeken. Ik zal eens op de site's gaan kijken, ben wel pas jarig geweest; maar toch....

Guusje, zei

Het lijkt me idd een erg mooi boek en wat wordt je sterrenquilt mooi. Bestellen met de FQshop heb ik nog nooit gedaan dus daar kan ik je niet mee helpen. Veel plezier met waar je mee bezig bent.

marijke zei

Ja die sterrenquilt blijft bovenaan mijn lijstje staan vind hem zooo mooi. Sinds jij die maakt ben ik er helemaal verliefd op. Het is altijd fijn om iets af te hebben, maar voor mij is het altijd leuk vaak de vorderingen te zien, want dat zal ik missen als jij hem af hebt, hihihi.
Heb ook daar boeken besteld, het enige nadeel is dat je een creditcard moet hebben, maar heb een zoon die voor mij het wil bestellen.
Nog een fijne dag, groetjes Marijke

jolanda zei

hoi Margreet, wat is dat verleidelijk hé, die fatquarter shop. Ik heb al heel wat keren gekeken en ze hebben de prachtigste stofjes.
Zelf heb ik nog nooit een bestelling gedaan, maar een poosje geleden las ik bij iemand dat ze weer een bestelling gedaan had daar dus blijkbaar was het wel goed bevallen. (jammer genoeg weet ik niet meer bij wie ik dat gelezen heb)
Op hun site staat in ieder geval dat je met creditcard en met paypal kunt betalen en ook de verzendkosten kun je terugvinden bij: shipping & policies.
Je sterrenquilt wordt echt prachtig!!! Ja ik zeg ook altijd tegen mezelf dat ik eerst het ene af moet hebben voor ik aan het andere begin. Maar helaas luister ik ook vaak niet naar mezelf hihihi
groetjes jolanda

AnitaA zei

Ik kijk regelmatig op het blog van Camille, wat een veelzijdige vrouw, volgens mij zitten er bij haar meer uren in een dag dan bij mij ;-).
Je sterren worden prachtig !
Groetjes Anita.

Juicybear zei

Mooi boek zeg, en je sterrenquilt gaat ook heel mooi worden.
Ik heb zelf ook nog niet bij de FQS bestelt duis ik ben ook benieuwd naar de reacties, ik heb wel hele goede ervaring met Webfabrics en Fabricshack bij hun heb ik het altijd binnen een week in huis, bij Hancocks kan het wel 3 weken duren zo ook bij Green fairy maar wel allemaal een goede service. Je moet wel altijd op letten wat de shipping kosten want normaal is 13.50 euro maar ik heb er ook gezien die 30 euro of meer vragen. Succes ermee.
Groetjes Anneke ^..^

Mascha zei

Volgens mij een mooi boek. Het eerste patroon vink ik erg mooi.
Trouwens jij zit ook niet stil.
Groetjes Mascha

Jantine zei

Volgens mij heb ik hier wel eens besteld, maar ik weet het niet zeker... Ik ben zeer tevreden over Webfabrics and Sew, mama, sew. De laatste keer waren bij de laatste de verzendkosten bijna even hoog als de kosten van de stof, maar het kon nog steeds goed uit als je het vergeleek met de Nederlandse prijzen. Ik had zo'n 7 meter stof voor 63 euro...