donderdag 26 mei 2011

Daar word ik nou blij van...

Zaterdag viel er een hele dikke envelop uit Amerika op de mat. Boordevol met de stofjes die ik had besteld. Jammer genoeg zaten er 2 bij die niet aan de verwachtingen voldeden...ik had ze bedacht voor de CAT-BOS, in een okergele tint. De stofjes neigden naar oranjeachtig. Niet echt mijn kleur. Maar ja, dat is het risico. Je kunt de kleur tenslotte nooit helemaal echt goed zien. Dit ruitje past wel perfect bij het quiltje en die ga ik dan nu ook gebruiken voor de rand.
Ook de stofjes voor de Poststampquilt is helemaal naar mijn zin. De lichtste stof is voor een klein randje, de groene is voor de brede rand en de streep is voor de achterkant. Ik kan niet wachten om hem af te maken. Hij is zo lekker zomers....
Dit gezellige nieuwe blad kocht ik bij Atelier Bep. Zij had er al een leuk quiltje uit gemaakt. Er staan wel 17 patronen in! De mooiste vind ik deze:
Leuk om te zien dat de simpelste patronen nooit vervelen en altijd weer voor inspiratie zorgen.
Voor het eerst heb ik een Charmpack gekocht. Van de serie "Antique Fair", ik weet nog niet precies wat ik ermee ga doen.
De vorige keer heb ik van de serie een paar lapjes gekocht, wie wat voor moois het weer gaat opleveren! Het is na gisteren wel even wennen aan het weer; toen konden we lekker buiten zitten quilten.Maar dit is ook lekker hoor! De wind giert om het huis en de bomen hebben moeite om rechtop te blijven staan. Dat wordt vanmiddag lekker op de bank zitten met de Sterrenquilt. Doorpitten terwijl er een luister-cd opstaat. Mij hoor je dan niet meer.......Fijne dag! Liefs, Margreet
PS: Voor de liefhebbers: Er staan weer een paar patronen en tijdschriften op de markt. Hier kun je ze vinden....

8 opmerkingen:

La Maison en Wonderboom zei

Ja Margreet, dit is echt weer om lekker te quilten. Jammer dat sommige lapjes wat tegenvallen, maar zoals je al zegt, moeilijk om soms de juiste kleur te zien.
Maar je hebt wel een hele leuke oogst hoor.
een gezellige dag en groetjes
Hermine

Marjo a.k.a Josefien zei

Wat lijkt het me heerlijk om zo'n envelop in de bus te krijgen. Leuke kleurcombinaties zeg!

jolanda zei

Nou ik ben ook eens gaan kijken op die amerikaanse site en tja... toen was ik verkocht natuurlijk. Wat een hoop stofjes hebben ze daar!!!!! En inderdaad een stuk goedkoper dan hier dus ik heb ook maar het één en ander besteld.
Het is wel wat je zegt... je kunt de kleuren natuurlijk niet echt goed bekijken zo op je computerscherm, maar wanneer het niet precies de goede kleur is die ik nodig heb (ik wil Scandinavian Christmas gaan maken van Lynette Anderson) dan verhuist het lapje gewoon naar mijn aan te leggen verzameling lapjes hihihi.
En zo'n charmpack ga ik volgende keer ook doen!! Bedankt voor de tip van die site hoor!
groetjes, jolanda

Guusje, zei

Wat een leuke en mooie stoffen heb je besteld. Je Catbos wordt mooi, je gebruikt er erg mooie stoffen voor.

Ann's Embroidery and Quilting - Journey zei

Hello Margreet, nice fabrics and I really like the magazine you have bought. My blog address is changed...Warm regards, Ann

http://annsembroideryandquilting-journey.blogspot.com/

Jane in Wales zei

Leuke lapjes heb je gekocht. Uiteindelijk zullen ze allemaal wel ergens in terecht komen. Heel veel plezier ermee!
groetjes
Jane

Lee Prairie Designs zei

Hello Margaret, always fun to receive packages in the mail and then deside what project to use them in. Your new book looks wonderful full of inpirations! Your kitty quilt is looking wonderful too!

Hope you have a wonderful weekend.

Carolyn :)

Judith zei

Wat een leuke blog, je hebt er een volgster bij! Van jou stèrrenquilt wordt ook ik gelukkig, nog een project erbij? Geniet van je weekend