zaterdag 16 oktober 2010

Afscheid nemen

Vandaag is het een beetje een droevige dag geweest. Vandaag ben ik met mijn ouders en zusje naar mijn Oma van 97 jaar geweest die in haar laatste fase is gekomen van haar leven. De laatste paar maanden is het heel hard achteruit gegaan met haar. Ze ligt nu in bed, hoort niet goed meer, is blind en erg ziek. Het grootste gedeelte van de dag is ze in coma en kun je geen contact met haar krijgen. Je weet gewoon dat het einde niet lang op zich laat wachten, en daarom ben ik samen met mijn ouders en zus naar haar toe gegaan om afscheid van haar te gaan nemen. Gelukkig was ze toen we er net waren toch nog heel even bij kennis, je kunt geen gesprek voeren met haar, maar ze zegt dan ja of nee. Ik hoop heel erg dat ze begreep dat we er waren. Mijn Oma woont 2 en een half uur rijden van ons af en dus kan ik er niet iedere week heen gaan. Dit is mijn Oma:

DH en ik zijn in april nog bij haar geweest, toen ging het nog redelijk goed. Toen is deze foto ook gemaakt. Het is dezelfde Oma waarvan ik de Linnenkast heb geërfd, uit dit berichtje. Het is ook de Oma waarvan ik de creatieviteit heb meegekregen in mijn genen. Ook zij is altijd bezig geweest met lapjes, dat kun je op de foto héél goed zien. Zij heeft de prachtige lapjesdeken gemaakt die op haar bed ligt. Als de zusters bij haar langskomen roepen ze één voor één: ohhh en ahhh....want ze vinden de deken zo mooi. Ook heeft ze haar hele leven veel gebreid, vooral sokken. Dat heb ik mezelf ook aangeleerd en nu brei ik mijn sokken zelf. Wat ook nog best apart is om te vertellen is dat Oma in '13 geboren is en nu 97 jaar is, en dat onze oudste DS 13 is en in '97 geboren is..............Heel bijzonder, vinden jullie ook niet?? Sorry dat het een beetje somber berichtje is, maar ik wilde het gewoon even kwijt. Liefs, Margreet

14 opmerkingen:

jaimie zei

Halo Margreet,

Ik vind, ( natuurlijk buiten het feit genomen dat uw oma afscheid gaat nemen dan!, geen triest bericht hoor, ik vind dat de warmte voor uw oma, zo van uw berichtje loopt, jullie hebben een ongelofelijk respect voor haar en haar lapjes, hihi, zij laat geen leegte achter, daarvoor was zij een te warme persoon, dat lees je hier. Zij gaat jullie niet verlaten, zij leeft na in jullie, je hebt haar creativiteit, dus ze blijft hoor. ze moet toch weten of jij die lapjes wel ok gaat doen hé, hihi.

Sterkte voor jullie in deze fase van het leven.

Groetjes, Jaimie

Juicybear zei

Heel veel sterkte met je oma, gelukkig blijft ze in jullie gedachte altijd voort leven en heeft ze je een heel mooi gen meegegeven het gen van creativiteit. Heel veel sterkte met deze zware dagen die voor je liggen.
Groetjes Anneke ^..^

Quiltendewilma zei

Afscheid nemen is altijd erg moeilijk!! Fijn dat ze nog even bij was toen je er was. Heel veel sterkte de komende tijd. Hopelijk kan je wat rust en afleiding vinden in je lapjes. Je oma heeft een mooie deken gemaakt....

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Ik leef met je mee meis. Afscheid nemen doet pijn. Ik wens jullie heel veel sterkte toe!
Lieve groet van Ester

quilting Jeannet zei

Wat een lieve foto Margreet, zo broos en breekbaar, en tegelijk ook zo mooi , afscheid nemen valt nooit mee, ook niet als je oud bent, daar is geen tijd of leeftijd voor.
Koester de goeie herinneringen en ik wens je veel sterkte voor straks als ze er niet meer is.

Hatelijke groeten, Jeannet

marjolein zei

Wat heerlijk dat je nu toch nog naar haar toe kon gaan en ze het waarschijnlijk ook besefte. Afscheid nemen blijft moeilijk,maar onthou maar dat ze in je voortleeft door het breien en naaien.

ann'squiltingjourney ~ zei

What a beautiful photo of you and your grandmother, cherish the memories and also her precious quilts. They and her are in your heart forever, take care. Kind regards, Ann

Nelleke zei

Hallo Margreet ook ik wil jou en al je dierbaren sterkte toewensen in de komende tijd.Het is een bijzondere mooie foto waar je op staat met je oma.groetjes Nelleke

Miranda zei

Lieve Magreet, heel veel sterkte voor deze moeilijke tijd. Ook ik had een hele sterke band met mijn oma....weet dus hoe moeilijk het kan zijn....maar zij vertelde me dat ze ook 2 van haar achterkleinkinderen heeft zien opgroeien...en wie kan dat allemaal tegenwoordig. Zij had er vrede mee...en heel gek...ook ik... dikke knuffel

Mascha zei

Ik wens jou en je familie heel veel sterkte.
Groetjes Mascha

Jeanet zei

Wat een warm bericht! Bijzonder, deze fase zo bewust mee te maken. Prachtige foto, iets om te koesteren. Helaas heb ik dit nooit mee mogen (hoeven) maken. Mijn oma's heb ik eigenlijk nooit gekend. De laatste is overleden toen ik 4 jaar was, ik heb er geen herinneringen aan. Het geeft altijd een gevoel van gemis als ik dit soort dingen lees.
Leuk dat je de creativiteit van haar hebt geërfd. Mijn opa is vroeger (leeft ook al heel lang niet meer) kleermaker geweest. Het "lapjes-gevoel" heb ik, als enige in onze grote familie, van hem denk ik!
Sterkte ermee in ieder geval!

Guusje, zei

Afscheid nemen van zo'n bijzonder persoon is ook heel erg moeilijk. Wat me opvalt is dat je met veel liefde over haar en afscheid nemen is ook heel erg moeilijk daar weet ik alles van. Ik wens jouw en je familie heel veel sterkte toe.

Annemieke zei

Heel veel sterkte de komende tijd. Wat een leeftijd toch, ongelooflijk! Fijn dat je zo goede herinneringen hebt van haar en dat je dit met ons deelt.
Groetjes
Annemieke

Anoniem zei

Even een berichtje van je moeder, wat heb je een lief verhaal over Oma geschreven! Ook de reacties van iedereen zijn heel warm. Dikke kus van Mama