woensdag 20 oktober 2010

Nieuwe SBS blokjes

Graag wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de lieve en hartverwarmende reacties op mijn vorige berichtje. Ik heb ze met ontroering gelezen. Het doet je zó goed dat jullie met ons meeleven en zulke warme woorden opschrijven......Het is waar dat ik enorm respect voor haar heb, ze heeft haar hele leven keihard gewerkt en was al op haar 56e weduwe. Maar ook heeft ze een prachtige leeftijd bereikt en 8 achterkleinkinderen gekregen. Ik kan het wel goed loslaten, al zal er wel een schakel gaan ontbreken. Ondertussen probeer ik mijn gedachten maar te verzetten door het maken van SBS blokjes. Deze maand kan ik jullie 5 nieuwe laten zien.
F-3: Bow Tie

J-3: Farmer's Daughter

Ja, jullie zien het goed. Hoe het gekomen is weet ik echt niet, want ik ben redelijk precies in het bijhouden van wat ik af heb, maar ik heb deze dubbel gemaakt. Ik zag het net pas. Nu kan ik kiezen hè, welke ik het mooist vind. Welke vinden jullie het beste?

J-10: Follow the Leader
I-3: Dutchman's Puzzle
G-2: Oklahoma Dogwood

Zo zeg, die laatste vond ik wel moeilijk. Wat een gepriegel om die puntjes goed te krijgen. Over zo'n blokje met puntjes heb ik een uur gedaan! Maar het is gelukt en ik ben er erg tevreden over.
Dit zijn ze dan even bij elkaar. Totaal heb ik nu 28 af. Volgende keer zal ik ze weer eens allemaal laten zien. Nu ga ik gauw bij de andere SBS'ers kijken. Kijken jullie mee? Aan de zijkant staat een lijstje met andere bloggers die ze vandaag ook laten zien. Fijne dag!

7 opmerkingen:

Guusje, zei

Het zijn prachtige blokken geworden. Mooie stoffen gebruik je en idd het geeft een heerlijke afleiding.

Katrien zei

Heel mooie SBS blokken.

Hubertine zei

Het is toch heerlijk dat je een hobby hebt waarin je even de dagelijkse dingen kan vergeten! Of dat je in ieder geval op dat moment tot rust komt! Het zijn (weer) mooie blokken!
Groetjes,
Hubertine

Juicybear zei

Mooie blokken heb je weer gemaakt zeg, ik zou voor de rechter gaan:-)
Groetjes Anneke ^..^

Marga (MarPie) zei

Tja, afscheid nemen hoort bij het leven.
Wij moeten ook afscheid nemen deze week.
Heel veel sterkte, want ondanks dat je weet dat het gaat gebeuren, als het daar is dan is het toch een ander gevoel wat erbij komt.

Ga voor de linkse {natuurlijk het meeste blauw} die vind ik sprekender.
Ze zijn wel erg mooi allemaal.

Antwoord op je vraag is: heb er eerst 100 willekeurig gemaakt. Nu ben ik de rijen aan het afmaken, anders hoef de ik strakjes alleen nog maar de shasing te doen en dat is dan weer saai werk.
Nu zie je de quilt eigenlijk groeien, is de motivatie ook weer heel wat meer aanwezig. {dan moet je natuurlijk niet achteruit moeten naaien}

Groetjes,
Marga♥

Cisca zei

Wat een prachtige blokken, kleuren en stoffen. Ik vind die kleur blauw zo mooi, daarom kies ik ervoor om het blauwe blok te gebruiken., hoewel die andere ook mooi is. Mooi blok ook, die Oklahoma Dogwood!
Groetjes, Cisca

Jeanet zei

Mooi zeg. Ik vind het blokje met het bruine vierkantje het mooist! (allebei hoor, maar ja, als je dan toch moet kiezen). Volgens mij heb je er aardig de vaart achter!
succes ermee