zaterdag 23 oktober 2010

Mijn "Bep Quilt"

De herfstvakantie is bijna voorbij, zoals altijd: omgevlogen. Er werd gelogeerd, geluierd (tv kijken, playstationnen, met de lego spelen) en uitgeslapen. Heerlijk zo'n weekje tussendoor. Met Kyra hebben we van de week het een en ander meegemaakt. Sinds vorige week had ze diaree en omdat dat niet overging ben ik naar de dierenarts met haar gegaan: Een virusinfectie in de darmen. Nu heeft ze lichtverteerbaar voer en gaat het weer goed. En ik heb mijn nachtrust weer terug: soms moest ik er 3 keer op een nacht voor haar uit, omdat ze stond te piepen en te blaffen.....Nou ja, ik ben blij dat ze weer de oude is. Maar ja, dan denk je dat je er vanaf bent gebeurt er dit:Van de week was ik een blokje in elkaar aan het zetten voor de SBS toen één van de kids me riep. Dus ik laat per ongeluk mijn lapjes op de bank liggen. Wat denk je: kom ik terug en heeft Kyra 2 lapjes + spelden naar binnen gewerkt!!!! Ik schrok me een ongeluk! Ik helemaal van slag natuurlijk, hoe moet dat nou ?! Tja, je kunt eigenlijk niks doen dan afwachten. Gelukkig de volgende morgen vond ik een speld op de grond én eentje in haar waterbak. De lapjes heb ik niet meer gezien.......Wat een opluchting!

Tussen de bedrijven door heb ik niet zoveel kunnen doen, dus wil ik jullie deze quilt laten zien. Hij is ontstaan toen we een opdracht kregen om een applicatieblok te maken op de cursus in Zoutelande. Dat is deze bloemenkrans geworden. Graag wilde ik er een quilt van maken en heb er toen logcabin-blokjes omheen gezet. Een echte herfstquilt is het geworden!

De stofjes komen van Atelier Bep (mijn favoriete winkel) en daarom noem ik deze quilt: "Bep Quilt". Ik heb hem in 2008 gemaakt.Logcabin is één van mijn favoriete blokken. Je kunt de blokjes op L11 voortekenen en dan de strippen er zo opnaaien, daar hoef je bijna niet bij na te denken.

Toen het van de week een keer mooi weer was, zat de hele druivenstruik vol met spreeuwen. Met enorme zwermen komen ze op de overige druiven af. Een prachtig gezicht. In een mum van tijd waren alle druiven op. Nu waait het en regent het flink, geen spreeuw te bekennen. Het is tijd om de hond uit te laten en wie is er aan de beurt om dat te doen ?? Jawel, ik natuurlijk.....Fijn weekend !!

18 opmerkingen:

jaimie zei

Hallo Margreet,

Hier hebben ze nog één week school en dan één week herfstvakantie, zie er naar uit, dan is de druk er even af hé.Ook al ben ik een thuisblijfmama, dan nog voel je het verschil toch hé, met de scholen of niet hé!

En ai dat zal schrikken geweest zijn voor je met je beestjes ség, ze doen ook zo een zotte dingen van tijd hé, en als ze er dan nog eens extra aandacht door krijgen , hihi.

wat een mooie quilt, ik zit hier nu met mijn drie fleece stoffen en wil er een deken voor de katten van maken, maar door er naar te kijken , gaat er niet veel gebeuren hé :-) Enkel ik heb nog nooit zoiets in elkaar gezet, dus effe denken..;en nog eens denken...LOL, neenee serieus ik ga er vandaag de schaar maar eens inzetten en ik zal wel zien hoe of wat , wie niks doet, kan niks verkeerd doen hé!

Groetjes, Jaimie

Anoniem zei

What a beautiful quilt Margreet, gorgeous fabrics, is there a pattern for this quilt? I am glad Kyra is better now. Kind regards, Ann

Jantine zei

Wat fijn dat je de spelden weer terug vond, die lapjes kun je hopelijk vervangen, een hond toch minder makkelijk...

Mascha zei

Goh, dat is echt schrikken. Die Kyra, toch. Je Bep quilt is prachtig.
Groetjes Mascha

katrien zei

Mooi Bep quiltje.

Quiltendewilma zei

Je quilt is erg mooi!! Wat kunnen ze je toch laten schrikken!! Fijn dat het weer is goed gekomen....

Manoli C. zei

Margreet, your quilt is beautiful.
Do you have a pattern of the quilt...?

Marjan zei

O, wat een schrik moet dat geweest zijn... Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen! Prachtig, je Bep Quilt!

Cisca zei

Dat was me het weekje wel met Kyra! Wat een geluk dat de spelden gevonden zijn. En nu maar hopen, dat je nog genoeg stof voor je SBS blokje hebt. Je Bep quiltje is prachtig met die Bep stoffen!
Fijn weekend, Cisca

Guusje, zei

Wat een week heb je gehad. Gelukkig gaat het weer beter met Kyra en heb je de spelden teruggevonden, nu de rest nog. De quilt is erg mooi geworden. Mooie kleuren.

quilting Jeannet zei

Mooie quilt Margreet, je hebt zo te lezen net zo,n soort weekje gehad als wij, beetje leuteren, beetje niksen en toch van alles doen, we delen de zelfde mening over het favoriete winkeltje met die leuke stoffen....

groetjes, Jeannet

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
wat erg van Kyra! Kan me heel goed voorstellen dat je in paniek schoot toen je de spelden en lapjes miste. mmm ze zeggen altijd dat het net kleine kinderen zijn...nou jij hebt je portie van de week wel gehad hoor.
Je "Bep"quilt is schitterend. Het is weer heerlijk knutsel weer Margreet.
Fijn weekend verder,
Groetjes Ester

Anoniem zei

Wat een leuk quiltje! Ja...Bep heeft mooie stofjes! Zeker voor country-achtige quiltjes! Goed weekend verder!

Anoniem zei

Het klinkt allemaal als een drukke periode. Gelukkig dat de rust weer een beetje terug is. Er mooi quiltje. Ook de applicatie vind ik erg mooi.
Groeten Jeanet

Marga (MarPie) zei

Gelukkig is met de viervoeter het weer aan het goed gaan. Spelden afwassen en weer gebruiken.
De bloemenkrans op de Bepquilt is heel mooi, knap gedaan ook want dat appliqueren dat is nog niet echt mijn ding.
Ook voor jou en de jouwen een hele fijne zondag nog.
Groetjes,
Marga♥

jolanda zei

hoi Margreet, wat een schattig quiltje is dat geworden! Ja dat winkeltje van Bep is zeker leuk... ben er een poosje terug voor het eerst maar zeker niet voor het laatst geweest.
Het winkeltje van Dorry (quilt-it & Dotty) vind ik ook erg leuk en gezellig en daar heb ik een paar weken terug de benodigdheden gekocht voor mijn allereerste 'echte' quilt. Tot nu toe heb ik alleen kleine dingetjes gemaakt, maar dit wordt een quilt van ongeveer 1.50 x 1.50 cm. Het is de quilt Dorothy, ken je die? Erg mooi vind ik zelf en morgen zal ik proberen er iets van te plaatsen op m'n blog.
Ook heb ik me ingeschreven voor de nieuwe BOM... de mystery quilt. Zoals je ziet heb ik de smaak helemaal te pakken, maar ik moet dus wel oppassen waar ik m'n spelden neerleg lees ik hier. Gelukkig dat je je spelden teruggevonden hebt zeg!!

Anoniem zei

Beste Margreet,
Als je niet zeker weet of je hond weer iets heeft opgegeten wat gevaarlijk kan zijn voor zijn/haar gezondheid, geef hem/haar dan een paar plakken ontbijtkoek. Dan komt in de meeste gevallen het opgegeten "gevaar" via de ontlasting mee naar buiten. Deze tip krijg je ook bij de dierenarts.
Veel plezier met je hond, al 30 jaar een hondenbezitster.

Margreet zei

@ de bovenste reactie: Lieve hondenbezitster, heel erg bedankt voor de supergoede tip!! Onze Kyra is een echte alleseter en ik ga deze tip dan ook vast nog eens nodig hebben. Maar ik ga in het vervolg natuurlijk veel beter opletten waar ik mijn spulletjes neerleg!! Groetjes, Margreet