maandag 4 oktober 2010

"Charming Coins"...het vervolg...

Zaterdag ben ik verder gegaan met de "Charming Coins". Eerst een achterkantje erbij gezocht en een tussenvulling. Meestal bewaar ik daarvan alle restjes, je weet nooit of het van pas komt! Daarna eerst de achterkant op de tafel vastgeplakt met schilderstape, toen de tussenvulling vastgeplakt en als laatste de top. Dan speld ik alles heel goed vast met heel veel spelden en haal de tape los van de tafel. Als allerlaatste ga ik dan de quilt doorrijgen: eerst overkruis, dan in een plus en dan nog heel veel keertjes van links naar rechts en van boven naar beneden.

Kyra vindt het allemaal wel best, zolang zij maar een dutje kan doen.

Gisteren was het echt fantastisch weer! We konden heerlijk buiten eten en het was nog warm ook! Ook Kyra genoot er zichtbaar van, zij rolde helemaal door het gras en werd in plaats van wit, helemaal grijs ! Oei, oei, oei.... Het lijkt nu wel een poolhond...Na het eten zijn we dan ook lekker met haar gaan wandelen in het bos en je gelooft het of niet: zonder dat ze is wezen zwemmen werd ze weer helemaal wit! Een zelfreinigende vacht!! Handig hè!

Nu kan het quilten beginnen, ik heb al een rij gedaan. Kun je het zien? Het worden grote kruizen op de lichte banen en de kleine lapjes doe ik in de "ditch". Dat is net precies langs het kantje.

Omdat het een klein quiltje is, zet ik aan de zijkanten theedoeken vast met veiligheidsspelden. Zo kan ik toch in de ring quilten. (geleerd in Zoutelande)
Over Zoutelande gesproken: wisten jullie al dat het winkeltje gaat stoppen? Heel jammer vinden we het. Het was altijd zó gezellig...Binnenkort willen Mam en ik er nog een keertje heen, om in te slaan natuurlijk, maar ook om afscheid te nemen. Tja, aan alle leuke dingen komt een keer een eind......Fijne dag!


11 opmerkingen:

katrien zei

Leuke quilt,goed om restjes op te gebruiken.

quilting Jeannet zei

Ziet er heel erg leuk uit Margreet, die was toch van het boekje van Kathleen ?
Moet ( ehhh, WIL) ik ook nog eens maken...

groetjes, Jeannet

laurencetd zei

j'aime beaucoup ce que vous faites. Bravo !

Quiltendewilma zei

Je quiltje is prachtig!!
hahaha... die kleine smeerpoets...

Anoniem zei

Wat een mooi project! Zo te zien gaat het je heel goed af. Ben benieuwd naar het resultaat. Jammer dat zo'n winkeltje dan weggaat. Er blijft steeds minder leuks over, vind je ook niet! Of je moet er steeds verder voor weg!

Mascha zei

Wat wordt dit een mooi quiltje. En wat Kyra eruit, zelf als ze vies is blijft het een schatje om te zien.
Groetjes Mascha

Guusje, zei

Het wordt een prachtige quilt en wat is Kyra toch een prachthond.

'n Elzetje zei

Tjonge, jij werkt wel door zeg Margreet. 't Ziet er weer erg mooi uit! Wel een heerlijk werkje, kun je rustig zitten en uitrusten van al die lange wandelingen met Kyra. Al gewend aan je nieuwe ritme?
Leuk hè die hondenvacht. Bij Doerak was dat ook altijd zo, helemaal zwart en na een tijdje opeens weer keurig schoon en wit.
Groetjes, Idelet

jolanda zei

hoi Margreet, ik typ net een heel bericht maar het lukte niet om te plaatsen dus nog maar een keertje proberen.
Leuk dat je volger bent geworden bij me en nu ik jouw blog heb bekeken, heb ik me ook maar gelijk als volger aangemeld hoor. Je maakt erg leuke dingen.
Wat heerlijk om lekker met stofjes in de weer te zijn hé? Afgelopen weekend ben ik bij Quilt-it & Dotty geweest en heb daar het patroon met stof van de quilt Dorothy gekocht. Ken je die?
Voornamelijk blauw/bruin van kleur. Het wordt mijn eerste echte quilt dus ik ben benieuwd.
groetjes jolanda

AnitaA zei

Wat een schattig quiltje. Erg handig de methode met de theedoek,een goeie tip !
Groetjes Anita.

Bed, breakfast en quilts zei

ik ben liever lui dan moe; gewoon plakken en goed gladstrijken, overigens een methode die ik van een qui;tster in een heuse quiltwinkel heb geleerd... Zal wel niet mogen , maar het gaat goed.