maandag 11 oktober 2010

"Charming Coins" bijna af

Wat was het genieten het afgelopen weekend, zulk fantastisch weer! Zijn jullie er ook lekker opuit geweest? Het was gisteren de drukste zondag van het jaar, op de weg dan. Dat was hier bij ons goed te merken. Heel veel (supersnelle) motors zijn er voorbij geraasd. Nadat we met de jongens en Kyra een flinke wandeling hadden gemaakt in het gebied "Het Quackjeswater" vlakbij Hellevoetsluis, konden we heerlijk in de tuin een bakje thee doen in de zon. Het blijft zo genieten dat dat kan, ons vorige huis stond andersom en dus hadden we in deze tijd van het jaar daar niet of nauwelijks zon in de tuin. Na de thee ben ik verder gegaan met quilten van de "Charming Coins". Alleen de randen moest ik nog doen en dat heb ik dus heerlijk in de zon gedaan. (en dat op 10-10-'10 !!!)

Ook heb label is af, dat borduur ik altijd met 2 draadjes DMC. Met de naam van de quilt, mijn naam, mijn woonplaats en het jaar (en eventueel de maand) wanneer ik hem heb gemaakt. Handig voor later!

Hier kun je goed zien hoe ik hem heb gequilt:


De randen zijn gequilt met schuine strepen en in de hoeken zitten twee driehoeken tegenover elkaar:

In deze tijd van het jaar bak ik heel graag appeltaarten, geen idee hoe dat komt, maar ik vind het gewoon heel goed passen bij de herfst. Deze heb ik van 't weekend gebakken:

Voor de liefhebbers volgt hier het recept:

300 g zelfrijzend bakmeel ,15o g witte basterd, beetje zout, 200 g koude, harde boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei (losgeklopt), 1 kg zure appels, 75 g suiker, (evt. kaneel) springvorm van 24 cm

Beboter de vorm. Zeef bakmeel, basterd en zout in een kom. Voeg boter, vanillesuiker en 2/3 van het ei toe.Kneed er een samenhangend deeg van en drulk 3/4 deel op de bodem en tegen de wand van de springvorm. Appels schillen en mengen met suiker. In de springvorm doen en van de rest van het deeg dunne rolletjes maken en kruislings over de appels leggen. Bestrijken met het overige ei. Oven op 175 graden Celcius. De vorm op het rooster op de onderste richel zetten en ongeveer een uur laten bakken.

Wij vinden het een superrecept! Probeer het maar eens een keer.


Sinds Kyra in huis is , hebben de poesjes het niet altijd even makkelijk. Daarom mogen ze boven slapen op een dekentje, onze poes Banjer van 13 jaar vindt het heerlijk! Soms lig hij gewoon te snurken! Fijne dag!!

7 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Erg mooi quiltje geworden...

Marga (MarPie) zei

Wat een dotje is dit.
Zoiets wil ik ook gaan maken met de overgebleven blauwe strokjes van de 1800's vintage quiltje.
Heb teveel gesneden vandaar, in zo'n quiltje kan ik het mooi verwerken.
Stik {als ik het niet vergeet} mijn etiket mee met de achterkant, gaat het er ook niet zo makkelijk meer af.
Wat zijn de poppenquiltje leuk om te maken hé?

Groetjes,
Marga♥

Mascha zei

Wat een lief quiltje, de kleuren zijn prachtig. Ik heb zo'n kat die heel hard kan snurken.
Groetjes Mascha

Hubertine zei

Wat een schattig quiltje én een heerlijk taartje én een lieve poes!
Groetjes, Hubertine

Elisabeth zei

Een prachtig quiltje..heb dit boek vorige week binnen gekregen en ben met de mandjes begonnen! En ook de appeltaart ziet er erg lekker uit!

ann'squiltingjourney ~ zei

What a beautiful quilt and a delicious apple pie!

jaimie zei

Hallo Margreet,

Ik kom hier via ester terecht, wat een mooie blog heeft u, en wat een mooie creaties, en hihi, ik heb gisteren ook (warme) appeltaart gemaakt (eerlijk, die van u ziet er wel beter uit hoor LOL).

Ik ga uw blogje volgen, kom nog eens terug hoor,

Groetjes, Jaimie