maandag 29 november 2010

Sneeuwballen

Nee hoor, we kunnen hier nog geen sneeuwballen gooien. Al zouden de jongens dat helemaal geweldig vinden. Wie weet, vanmiddag, want dan geven ze wel sneeuw op....Nee, ik heb vorig weekend eens lekker mijn oude Ariadne's erbij gepakt, een heleboel heb ik er nog. Vooral uit de jaren '90, '91 en '92. En daar staan me toch een hoop mooie dingen in !! Vooral om te borduren, daar ben ik toen lid voor geworden. Maar nu heb ik ontdekt dat er ook héél veel quilts in staan om zelf te maken. Super !! Eigenlijk ging ik op zoek naar een eenvoudig te maken quilt, met een groots effect. En die heb ik gevonden:

Het bleef namelijk maar in mijn hoofd hangen dat de Sterrenquilt niet de maat is geworden die ik in gedachten had, voor een tweepersoons dus. Toen kwam ik deze quilt tegen, het patroon heet : Sneeuwbal en is heel eenvoudig te maken. Je hebt maar twee malletjes en twee kleuren stof nodig. Dan is het een kwestie van om en om aan elkaar zetten. Simpel toch ??!!


Op de foto is het de linkse quilt. Zo gingen mijn moeder en ik vrijdagmiddag naar Brielle om stof uit te zoeken. Niet zo eenvoudig als het lijkt. Ik wilde graag een rustige kleur bruin, maar ik moet zeggen dat het goed is gelukt. Natuurlijk kon ik het niet laten om er meteen van 't weekend aan te beginnen. Zo 's avonds voor de buis heb je zo een paar blokken in elkaar. (ik doe alles met de hand) En je hebt meteen resultaat:

Ik zie alleen op de foto dat er dus wel verschil is hoe je het blokje legt, de rechtst ligt anders. Die doe ik nog even over. Het zou een quilt moeten worden van zeg maar 230 x230 cm. Hopelijk ga ik het nu wel volhouden !!! Maar ik ben positief en ga ervoor !!!! Dan heb ik ook nog héél leuk nieuws: Zaterdag kreeg ik via m'n blog een berichtje van Ann uit Australië dat de winnaar bekend was van haar Give-away. En wat denk je: Ik heb gewonnen !!!! Ik ben zó blij, het is een prachtige prijs: Een stitcherypatroon van Sally Giblin, 6 Luna Lotte stofjes, een klosje garen en een klos Valdani draad. Ze gaat het vandaag naar me opsturen, ik hou de postbode goed in de gaten!! Ik heb nog nooit post van zo ver gekregen, helemaal uit Australië ! Heel bijzonder...... Fijne dag iedereen !

16 opmerkingen:

Terray zei

DAt gaat denk ik ook een hele mooie quilt worden!!

Gefeliciteerd met je gewonnen prijs!! Altijd leuk om iets te winnen.

Groetjes
Tertia

quilting Jeannet zei

Leuk Margreet, ik heb hem net af de snowball, gewoon gesneden en aan elkaar gezet, dat gaat veel sneller dan met malletjes,mail me anders even, de mijne staat in een boek van Kim Diehle,heel erg makkelijk en echt zo klaar! Sucses er mee, als je een beetje doorwerkt heb je hem af voor kerst, de top dan he.

groetjes, Jeannet

Mascha zei

Dit wordt een leuke quilt. Ik vond hem bij Jeannet al heel erg leuk.
Gefeliciteerd met je prijs.
Groetjes Mascha

La Maison zei

Joh, wat heb je een mooie giveaway gewonnen, ik keek net even op haar blog, mooie kleuren ook. Gefeliciteerd hoor en spannend zon pakje over de post.
Jouw quilt wordt ook mooi, ik ben benieuwd hoe snel je werkt.
Fijne dag
Hermine

Hubertine zei

Gefeliciteerd met je prijs!!! Je snowball ziet er nu al fancy uit! Een echte winterquilt! Flinke afmetingen; ben zelf ook bezig met zo'n grote jongen, maar nu wel op de naaimachine. Succes! Ik ben benieuwd!
Groetjes, Hubertine

Marga (MarPie) zei

Natuurlijk hou je het vol rij voor rij eraan zetten en je ziet het groeien, wat inhoud dat je hem dan graag af wil maken. Gefeliciteerd met je prijs, leuk om iets te winnen hé en van zover weg.Heel veel plezier ermee.

Groetjes,
Marga♥

Marie-Anne-José zei

Wat spannend een pakketje uit Australie. Proficiat!! Erg leuk die snowball, en heel erg toepasselijk. Hier is het nu wit buiten. Als dat nog een tijdje doorgaat en jij dan ook verder gaat met je quilt krijg je hem vast af deze winter.
Veel succes ermee en groetjes van Marianne

Wilma Kuin zei

Erg mooi!! En als ik dit zo zie dan mis ik het blad zo ontzettend!! Jammer dat wij niet meer kunnen genieten van nieuwe uitgaves. Gelukkig heb je deze no...

jolanda zei

Gefeliciteerd met je gewonnen give-away... wat een mooie is het zeg!!
Ja wat heerlijk die oude Ariadne's hé? Ik heb ook nog stapels en zo af en toe haal ik ze allemaal tevoorschijn en blader ik ze weer door... echt genieten hoor! En iedere keer vind ik er weer iets anders in ook. De quilt die je uitgezocht hebt, is inderdaad erg mooi.
Lekker zo 's avonds voor de televisie hoor. Zelf doe ik het ook allemaal met de hand en ik vind het heel rustgevend om te doen.
fijne dag, liefs jolanda

Guusje, zei

Wat zal deze mooi worden, eenvoudig maar juist erg mooi daardoor, je hebt ook mooie stoffen uitgezocht. En natuurlijk gefeliciteerd met het winnen van de give away.

marijke zei

Het lijkt me een leuk patroon om te maken!
Vind trouwens je kopquiltje errug leuk!
Fijne dag, groetjes Marijke

Quiltpassion.blogspot.com zei

Gefeliciteerd met je gewonnen giveaway, wat een mooie dingen krijg je toegestuurd. Ik heb helaas alle quilts uit die jaren uitgescheurd en in mappen gedaan, maar er verder nooit meer naar gekeken. Dus dat moet ik ook weer eens opzoeken. Ik doe ook alles met de hand en dan heb je toch malletjes nodig, anders ga je scheef. Machinenaaisters hebben hun naaimachinevoetje, Ik kan niet goed recht naaien als er geen lijntje staat, tenminste, niet zo recht als ik het wil hebben.
Mooie stof heb je uitgekozen, het gaat wel lekker hard, zeg. Ik vind dat quiltje bovenaan ook al zo leuk!
Groetjes, Cisca

Daniëlle zei

ja, ja, ja!!! Hele bekende Ariadne, ben benieuwd hoeveel handwerksters er toen met quilten zijn begonnen hihi!! Mooi stofje heb je ervoor uitgezocht! Veel plezier met maken! Mooie avond, groeten, Daniëlle

Het zonnetje in huis zei

Hallo Margreet,

Hihi, een nieuwe quilt, jij weet wat doen dus, want die gaat groot worden hé!

Proficiat met uw prijs!

groetjes, Jaimie

Jantine zei

Dat is zeker een leuk eenvoudig patroon met geweldig effect. Overigens zou ik de bruine blokjes expres niet allemaal dezelfde kant op doen. Op deze foto heb je er twee aan twee dezelfde, mooi begin van afwisseling ;-).

Anoniem zei

Hallo Margreet.
Het komt me hel bekent voor,ook ik heb stapels Ariadnes en blader er geregeld in,vroeger waren ze natuurlijk veel leuker met alle mooie borduur-patronen en quilts,maar ik kan het nog steeds niet laten om ze toch iedere maand te kopen.Ik lees je blog al een tijdje met veel plezier en ben zelf ook een blog begonnen.
www.quiltverhalen.blogspot.com
Het is zo leuk om te doen.
Groetjes Lia