zondag 26 december 2010

Bijna alweer voorbij......

.....is deze Kerst. Wat gaat het toch altijd vlug als je het naar je zin hebt. Gisteren zijn we naar mijn ouders geweest. Altijd gezellig: mijn broer en zus komen er dan ook met hun gezinnen. En aangezien we hen niet zo vaak zien is het lekker bijkletsen terwijl de kinderen gezellig spelen. Ook zij genieten zichtbaar van elkaars aanwezigheid. Gelukkig hebben mijn ouders een groot huis, want er komen toch ineens 14 extra mensen over de vloer!! We hebben lekker met elkaar gegeten, iedereen maakt wat, dus het is soms een verrassing wat je krijgt. Maar het was heerlijk !!! Vandaag zijn we bij DH z'n ouders geweest. Ook zijn zus met vriend was daar en na de soep zijn we met iedereen lekker een eind gaan wandelen langs het strand zodat Kyra kon uitrennen. Nu zijn we weer lekker thuis, kaarsjes aan, zo meteen gourmetten met de jongens. Dat vinden ze helemaal geweldig !! Dit zijn ons neefje en nichtje, lekker samen aan het kleuren in zijn nieuwe kleurboek:
Ook "onze" vogels hebben een heerlijke kerst; DS3 heeft in de kerstvakantie een prachtige "Pindakaaspotvogelvoederstandaard" gemaakt. Hij stond in het januari-nummer van Landleven en die wilde ik zó graag hebben voor in de tuin! Op dit moment hebben de spreeuwen hem alleen nog maar ontdekt. Hopelijk vinden de kool- en pimpelmezen hem ook gauw. Het is een prachtig gezicht. Ze zitten gewoon op elkaar te wachten totdat ze aan de beurt zijn. Mooi hè !?

Vandaag tijdens het wandelen hebben we enorm veel ganzen gezien. Ze zitten met honderden in de weilanden. En als ze maar denken dat er gevaar dreigt, vliegen ze massaal op. Ik hou heel erg van overvliegende ganzen. Zodra ik er hoor overvliegen, stop ik meteen en ga ik kijken. Elke gans heeft zijn eigen plek in de rij. Ze weten precies waar ze naartoe moeten vliegen. En dan dat gegak van al die ganzen......Prachtig !! Ik blijf het steeds weer een wonder vinden.

Vanavond nog even genieten van de kerst, voor mij is dat lekker kijken met het gezin naar "Boer-zoekt-vrouw". Heerlijk !! Fijne avond iedereen!
PS: Bedankt iedereen voor de lieve reacties op mijn vorige berichtje. Gelukkig gaat het alweer beter met me, alleen nog een beetje verkouden. (maar het eten smaakt weer goed !!)

5 opmerkingen:

Dorine zei

Zo te lezen heb je fijne gezellige dagen gehad met de familie,
kn je weer een jaartje op teren.
groetjes Dorine

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Nou gelukkig heb je een hele fijne en gezellige kerst gehad. Heerlijk hoor om lekker bij te kunnen kletsen met iedereen. Tja en dan zit het er weer op......gelukkig nog een paar dagen voordat het oud en nieuw is. Wordt altijd een beetje sentimenteel zo tegen het einde vanvhet jaar.
Fijne week,
groetjes van Ester

Guusje, zei

Wat een leuke kerst hebben jullie gehad. Het is altijd heerlijk om je familie weer te zien, tenminste dat vond ik altijd.

beyond the invisible zei

hoi Margreet, goed om te horen dat je zo'n fijne kerst gehad hebt! Dat was een drukte van belang dus ineens voor je ouders, maar wel erg gezellig denk ik.
Ja mooi al die vogeltjes hé? Wat een leuk idee van die pindakaas-standaard.
Fijne jaarwisseling alvast, liefs jolanda

Jantine zei

Gelukkig ben je weer op de been!
Leuk, die vogelvoederplaats, dat kan in deze tijd van het jaar geen kwaad!