woensdag 29 december 2010

Een grijze dag met een gouden randje

Wat zijn het toch grijze dagen, die laatste van het jaar. Soms moet ik mezelf gewoon dwingen om naar buiten te gaan. Nou ja, Kyra dwingt me natuurlijk wel. Alhoewel....zelf ligt ze ook graag in haar mand te pitten hoor !! Kijk; deze leuke pot gevuld met (bijna) alle ingrediënten voor koekjes kreeg ik van mijn creatieve schoonzus. Leuk hè, met een vormpje eraan en een gezellig rood lintje. Alleen nog even de boter toevoegen en we kunnen aan de slag.

Met de vakantie hebben we nog niet zoveel gedaan, iedereen houdt van relaxen en logeren. Vriendjes komen en gaan en er er wordt bij Oma en Tante gelogeerd. Gezellig hoor !! Vandaag was DS1 logeren, dus zijn we met de andere twee richting Zeeland gegaan. (Kyra ook mee natuurlijk!) Want in Zoutelande werd een grote opheffingsuitverkoop gehouden. Terwijl ik daar lekker rondkeek, zijn de heren naar het strand geweest. Kon Kyra lekker rennen.

In de winkel kwam ik gelijk Willy al tegen, van de Bee. Even gezellig kletsen en daarna mezelf op de lapjes gestort. Alles is nu voor 5 euro de meter, dus ik was bijna niet te houden. Dit is uiteindelijk de buit geworden:
Ik ben tussen de bedrijven door ook af en toe nog blokjes voor de "Sweet Memories" aan het maken. Inmiddels zijn er 10 af en ligt er alweer een stapeltje gesneden stroken om er nog meer bij te maken. Wordt vervolgd...

Ondanks dat het een wat onscherpe foto is, wil ik hem toch laten zien. Op de terugweg vanmiddag, zagen we ineens 5 reeën op een stuk land lopen. Meteen gestopt natuurlijk, maar daar schrokken die arme beestjes van. Vlug renden ze naar het dichtstbijzijnde bosje. Ik maakte nog gauw een foto, als je goed kijkt dan zie je ze.
Ook geeft de foto goed weer wat het weer was vandaag, grauw, mistig en koud. Maar mede dankzij het bezoekje aan 't Winkeltje en de hertjes een dag met een gouden randje.....Ik wil iedereen een heel fijn oud en nieuw toewensen. Fijne dag !!

8 opmerkingen:

Annemieke zei

Mooie stoffen, beide stapeltjes, ik zou niet kunnen kiezen en dat garen erbij? Ik ben benieuwd wat dat wordt.
Groetjes
Annemieke

Hubertine zei

Klinkt als een heerlijke dagje uit! Mooie stofjes! Heb je er al plannen mee? Heerlijk zo'n lummel-vakantie! Groetjes, Hubertine

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
wat een ontzettend leuk kado, die pot met mix.....van N. misschien?
Ik dacht dat het winkeltje al dicht was, dat trof je dan want 5 euro is echt niet duur. En je hebt prachtige lapjes gekocht hoor.
Mooi die reeen, dat is echt een tref dat je ze zag.
Jij ook een heel goed uiteinde en een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst.
Lieve groet van Ester

Cisca zei

Wat leuk, dat cadeau van je schoonzus en wat een heerlijk nostalgische vormpjes. Wat een lekkere koekjes zullen dat worden.
Ik ben zelf vandaag weer voor het eerst echt buiten geweest en heb er van genoten. Maar al baal je van het weer, dat was wel een lekker dagje uit. Prachtige lapjes en borduurgaren, maar wel jammer, dat er weer een quiltwinkel verdwijnt.
IK geloof, dat ik één ree kan onderscheiden, maar misschien kijk ik verkeerd.Mooi om te zien, hè!
Jij ook een heel prettige oudejaarsavond en een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar gewenst.
Groetjes, Cisca

quilting Jeannet zei

Reeen zie ik niet Margreet, die zitten zeker al in mijn achtertuin (lol) wel je mooie stofjes, tis dat het best een eind is anders ging ik er ook eens kijken, jammer he dat ze er mee ophouden.Bij ons is de vakantie op zo,n zelfde manier verlopen, héérlijk, maar het is a weer bijna voorbij....Jij ook een creatief en gezond nieuwjaar gewenst!

Guusje, zei

Mooie aankopen heb je gedaan en wat geweldig reeen zo dichtbij te zien. Jullie ook een hele fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2011.

Juicybear zei

Mooie lapjes heb je gekocht, ik snap dat je daar vrolijk van wordt, je blokken zijn ook heel mooi. Fijne jaarwisseling en een goed 2011.
Groetjes Anneke ^..^

Jane in Wales zei

Mooie lapjes, en nog leuker dat ze zo goedkoop waren! Ook vanuit Wales een fijne jaarwisseling en een gezond en creatief 2011!