woensdag 15 december 2010

Etta's Santa: Affo !!!!

Hier istie dan; Etta's Santa, helemaal af. Gisteravond de laatste steekjes gedaan. Ik had hem al eerder af kunnen hebben, maar helaas, de groene DMC was op. Dus moest ik wachten tot gisteren toen de winkel weer open was. Het resultaat mag er zijn:

De letters heb ik achterwege gelaten, alleen Christmas heb ik erop geborduurd. Van Cisca kreeg ik de tip wat die letters nou eigenlijk betekenden. Bedankt Cisca!! (ik had dat zelf natuurlijk weer niet gezien) Maar ik vond het een beetje rommelig, dus vandaar... Volgende week hebben de kids vrij en DH heeft ook twee weken vrij genomen. HEERLIJK !!!! Er zullen dan wat klusjes in huis worden gedaan en hij heeft beloofd om dan een mooie lijst voor dit kunstwerkje te maken. Onze jongste DS zal hem dan assisteren. ( daar is hij héél goed in!!)

Natuurlijk is dit niet het enige kersterige wat er in huis hangt. Dit quiltpatroontje komt bij Bep vandaan. "Het Koekemannetje" noem ik het. Ook weer een heel leuk quiltje om aan te werken.
En deze komt ook bij Bep vandaan. Misschien heeft ze het patroontje nog wel. het is gemaakt van allerlei flanellen stofjes. Dan krijg je zo'n gezellig uitstraling, vind ik.

Het wordt nu saai, ik weet het, maar ook deze is bij Bep vandaan. Ooit ben ik lid geweest van "Pakjespost", voor een bepaald bedrag per maand (dacht ik) kreeg je dan een patroon+benodigheden toegestuurd zodat je dit bijvoorbeeld kon maken:

De hartjes zijn Stitchery en dan later op de stof geapliceerd. Schattig hè, die kleine sterretjes.......

Vanochtend ga ik de achterkant van de Sterrenquilt in elkaar zetten en de quilt strijken. Want morgen is de grote dag: dan ga ik samen met mijn moeder naar het plaatselijke bejaardenhuis om de quilt op te spannen. Waarom daar? Nou, daar hebben ze lekker veel tafels, die we dan allemaal tegen elkaar aanschuiven zodat we op goede werkhoogte de quilt kunnen opspannen. Ik ben benieuwd of er ook nog nieuwschierige oudjes komen kijken....Ik zal foto's maken en die van de week nog laten zien ! Fijne dag !!!!!

11 opmerkingen:

beyond the invisible zei

lieve Margreet, helemáál niet saai!!! Hier kan ik geen genoeg van krijgen hoor! Meid wat zijn ze léuk!!! En wat heb je er al veel zeg.
Je nieuwste quiltje is ook erg leuk geworden hoor. Die letters van age 10 en zo vond ik inderdaad ook niet zo erg leuk... zo rommelig hé?
Het quiltje op mijn blog kun je nog makkelijk afkrijgen voor de kerst hoor, maar volgens mij heb je al meer dan genoeg werk aan je sterrenquilt of niet?
Dank je wel ook nog voor je lieve woorden op mijn blog hoor... het doet me echt veel goed en dat zeg ik niet zomaar.
liefs, jolanda

katrien zei

Wat een mooie werken.

Guusje, zei

De Santa is erg leuk en mooi geworden. Ook de andere quilts zijn erg leuk ik vind de kleuren en stoffen van Bep ook zo mooi.

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Wat is ie leuk geworden zeg! Ook de andere quiltjes zijn plaatjes om te zien.
Ik heb gisteren een klein vilen ijsbeerpatroontje besteld bij Jit design. Wil ik gaan maken voor op Bram zijn kamer.
Leuk dat jullie op die manier samen die quilt op gaan spannen. Wil graag de foto's daarvan zien hoor.
Ik hoop in het nieuwe jaar ook weer iets van een miniquiltje te gaan maken.
Succes met de quilt.
groetjes van Ester

AnitaA zei

Geweldig leuk geworden je kerstquiltje uit de Quiltmania. Ja, al die leuke patronen van Bep, ik kan er ook geen genoeg van krijgen.
Succes morgen met het opspannen van je sterrenquilt !
Groetjes Anita.

marijke zei

Leuke quiltjes zijn het! Ja, die country stofjes met ruitjes e.d. vind ik helemaal geweldig.
Groetjes Marijke

Mascha zei

Ja, die Bep kan mooie ontwerpen maken. Je quiltje is super leuk geworden.
Groetjes Mascha

Terray zei

Ik ben het er helemaal mee eens, net als je andere volgers. Niks niet saai, allemaal verschrikkelijk mooi.
De patronen natuurlijk van Bep maar de maakster van de quiltjes kan er ook wat van hoor ;-)

Groetjes
Tertia

quilting Jeannet zei

Leuk geworden Margreet, ik heb van de week ook nog weer een "Beppie"op mijn blog staan....

groetjes, jeannet

Cisca zei

Wat is je Etta-top mooi geworden. Je mist de letters niet, maar Christmas staat er wel leuk op, vind ik. Leuk dat je "mannen" een lijst voor je gaan maken. En je Bep-quiltjes zijn prachtig, ik hou er ook erg van. Leuk om ze elk jaar weer op te hangen, hè!
Groetjes, Cisca

quiltverhalen zei

Wat is het een leuk quiltje geworden en van Bep heb ik nog de nodige patroontjes liggen,ik was ook lid van de pakjepost,en ben nu lid van de stofjes-club bij Bep.Veel succes morgen.Er komen vast wel nieuwschierige oudjes kijken.
Groetjes Lia