vrijdag 3 december 2010

Druk als een klein baasje

Even gauw een berichtje schrijven. Het is buiten nu echt winter geworden, overal ligt er sneeuw. Op sommige plekken wordt er zelfs al geschaatst! Ook de vogeltjes hebben het koud en ze zoeken naar eten. Bij mij kunnen ze terecht ! Vorig jaar heb ik van onze jongste DS een heel mooi zelfgetimmerd vogelhuis gekregen. Die ligt nu iedere dag gevuld met de heerlijkste dingen: Strooizaad, brood en appels. En ze komen erop af hoor! Kijk maar:


Natuurlijk strooi ik ook wat op de grond voor diegenen die hoogtevrees hebben:

Het is een drukte van belang: Merels, mussen, koolmezen, pimpelmezen, roodborstje, vinken en tortelduiven wisselen elkaar af. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Het is zo gezellig als je naar buiten kijkt! Ondanks dat het hectische weken zijn zie ik toch nog kans om blokjes voor mijn SBS te maken:

C-6: Crossed Canoes

A-6: Tennessee

J-2: Trip around the world

H-5: Sylvia's Shooting Star

Ik heb ze nog even voor jullie neergelegd. Op rij, dus boven begint rij A, dan B enz. Zo kun je goed zien dat er al van iedere rij een blokje is gemaakt en hoe het er ongeveer gaat uitzien. Inmiddels heb ik er totaal 49 af. Ik probeer de makkelijke en de moeilijke wel af te wisselen hoor, anders zit je zo aan te hikken tegen de lastigste....

En terwijl ik dit aan het schrijven ben, komt er net een mevrouw aan de deur die onze jongste DS met de auto heeft aangereden. Grote schrik natuurlijk!!! Gelukkig valt het mee, zo op het eerst gezicht. Hij heeft een flinke blauwe plek op zijn been en is heel erg van slag. Ook zijn fiets is kapot, het voorwiel is verbogen en de spaken steken er aan alle kanten uit. ( we hadden net de fietsen voor heel wat euro's laten opknappen)Ik laat hem vanmiddag thuis, even bijkomen.....Ik wens iedereen een heel fijn weekend en kijk alsjeblieft goed uit met die gladdigheid!!!!!

16 opmerkingen:

Berbel zei

Wat een schrik, dat met je zoon.
De vogeltjes in de tuin zien er gezellig uit en je blokjes zijn mooi geworden.
Groetjes Berbel

ria vogelzang zei

Oh, wat zullen jullie geschrokken zijn!
Gelukkig valt het zo het lijkt nog mee.....
Knuffel hem nog maar eens flink!
Geniet van je tuin en je vogeltjes; ik doe hetzelfde en het is een heerlijk gezicht!
Wens jullie een rustig en gezellig weekend!

marjolein zei

Met 3 zonen zal dit niet de eerste ramp zijn, maar je schrikt toch flink. Gelukkig dat het meevalt. Lekker vetroetelen dan maar net als de vogeltjes!
Er zitten erg mooie blokjes bij dit keer. Wordt leuk.

Anoniem zei

Dat is schrikken als je dat hoort,laat hem maar rustig van de schrik bekomen.
En die vogeltjes,ik verbaas me er steeds over dat er zoveel op die lekkere hapjes afkomen.
Een prettig weekend.
Groetjes Lia

marijke zei

Wat een gezellig vogelhuis heb je, hier zijn er ook veel kool- en pimpelmezen af en toe een roodborstje en een merel. Ook komen hier teveel kauwtjes en duiven die als schrokkebrokken alles wegkapen en bovendien het dak van takken slopen zodat ze er makkelijker bij kunnen.
Wens je een superfijn weekend,
groetjes Marijke

Miranda zei

Beterschap met je jongste...en je blokjes zijn super goed gelukt! Sylvia's shooting star is erg leuk...net zo mooi als die plaatjes van buiten. Groetjes

veerle zei

Gelukkig is alleen de fiets erg beschadigd en niet je jongste! Schrikken hé!
Je stukjes zijn erg mooi en als je ze gecombineerd ziet, zie je ook dat het erg mooi zal worden

Guusje, zei

Wat zul je geschrokken zijn. Gelukkig valt het nog redelijk mee. En wat heb je weer mooie blokken gemaakt voor je Silvia.

Hubertine zei

Oh jeetje dat is schrikken! Knuffel hem maar flink! Jij hebt ook een geweldige reeks blokken gemaakt! Ziet er super uit!
Fijn weekend!
Hubertine

Pierelantijntjes zei

Ooh Margreet....wat een schrik zeg! Gelukkig dat hij niet ernstig gewond is, maar dat de schrik er goed in zit kan ik goed geloven.
Je blokken zijn prachtig hoor. Ik vind de shooting star erg mooi.
Leuk he, die vogeltjes in de tuin. Ik ben op het ogenblik vogeltaarten aan het "bakken". een leuk en dankbaar werkje.
Fijn weekend,
groetjes van Ester

jolanda zei

Oh meid, dat was even schrikken dus! Gelukkig is het niet ernstig. Ik herken het precies... vorige winter werd mijn oudste zoon thuisgebracht met een busje waarin zijn verfrommelde fiets zat, ook aangereden. Jemig, ik schrok me dood!
Je blokken worden super mooi!! En je gaat echt hard hé?
liefs, jolanda

jaimie zei

Hallo Margreet,

Amai dat moet schrikken zijn geweest ség! Gelukkig heeft hij niks ergs hé, ja inderdaad even thuis laten bekomen, zal hem goed gedaan hebben.

Mooie blokken heb je bijgemaakt.

Geniet van al de mooie vogels die langskomen.

Groetjes, Jaimie

marion zei

beterschap!!!
Pas inderdaad maar goed op..........

je sbs ziet er prachtig uit.......

Hennie zei

Geweldig hè al die vogels die een graantje mee pikken, vanmorgen zat er ook weer een specht bij de pinda's
Je SBS blokken zien er erg mooi uit.
Fijn weekend Hennie.

Annemieke zei

Sterkte met je zoon hoor. Enorm karwei maar wel mooi al die blokjes. Ik heb de civil war diairy quilt gemaakt uit het gelijknamige boek. Deze moet alleen nog gequilt worden. Ik denk alleen dat jouw blokjes kleiner zijn. Leuk ook je vogels. Mis ze wel een beetje nu ik 4 hoog woon, ooit komt er wel weer een tuintje denk ik;)
Groetjes
Annemieke

Anoniem zei

Tja, we weten wel dat de winter begonnen is. Hopelijk kun je er ook nog van genieten! Groeten Jeanet