zaterdag 20 maart 2010

Sylvia's Bridal Sampler

Nou zeg, jullie zijn wel allemaal erg benieuwd naar mijn nieuwe project hè! Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Een paar weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken, bij deze enorme boekensite dit boek besteld:


Een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met de boeken van Jennifer Chiaverini. Heerlijk luchtig leesvoer en dan ook nog over quilten!!

Er is een prachtige quilt voor Silvia (de hoofdpersoon uit de boeken) gemaakt naar aanleiding van haar huwelijk. Op diverse blogs zag je de "Sylvia's Bridal Sampler"(SBS) verschijnen, de één nog mooier dan de andere. De patronen kon je toen nog via internet downloaden. Inmiddels is er dus een boek van verschenen. Ik was er helemaal weg van, maar heb het beginnen eraan altijd voor me uitgeschoven. Daar heb ik zo mijn redenen voor, want om eerlijk te zijn weet ik niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken. Hoe kies ik de kleuren uit, hoe krijg ik de patronen uit het boek op malletjes, allemaal vragen waar ik best mee zit. Maar nu is het zover: Ik ben van plan om aan "Sylvia's Bridal Sampler" te beginnen!Ik weet zeker dat jullie met ermee willen helpen. Bij Ria zag ik al prachtige blokken verschijnen. Zelf doe ik alles altijd met de hand, maar hoe doen jullie het?

Vorige week in Brielle heb ik mooie ecru stof gekocht waar ik de ondergrond van wil gaan maken. De blokjes zelf worden dan waarschijnlijk bruin/oud-roze/donkerrood/blauw. Zouden dat teveel kleuren zijn? Wordt het dan te druk? Omdat het zoveel blokjes zijn, wil ik het ook graag rustig houden. Wie geeft advies? Ik zou het ook ontzettend leuk vinden als er nog meer dames aan bezig zijn en dat we dan een soort internet-bee hadden, zo'n maandelijkse up-date..Wie doet er nog meer mee? Dan kunnen we elkaar helpen én stimuleren, wat denken jullie ervan?
Fijn weekend!
PS: Er is inmiddels een heuse Bee opgezet, de 20e van de maand houden we een update. Meld je ook aan, hoe meer zielen hoe meer vreugd !(zie rechts)


21 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Lijkt me helemaal leuk om een SBS-bee op te zetten! Misschien is de 20e dan wel een goede datum om te updaten? Als je verder geen andere dingen rond die dag hebt?
Ik vind je kleuren helemaal niet te druk en heel mooi bij elkaar passen! Vooral dat blauw en dat het ook in de andere stoffen terugkomt!
Zal ik ook even een oproepje doen?
Heb er zin in!! Geniet van je weekend!

Anita zei

Een heel leuk idee om een gropeje op te zetten. Ik heb hem al een poosje af. Ik heb hem inderdaad via het internet gemaakt. Ik vind je kleuren prima zo.

marijke zei

Geweldige stofjes heb je gekocht, een heel mooi projekt ga je beginnen, veel plezier!
groeten Marijke

Pierelantijntjes zei

Wat leuk Margeet. ik heb natuurlijk ook de boeken gelezen en vind het heel erg leuk dat je deze quilt wilt gaan maken. Helaas kan ik je geen advies geven, maar natuurlijk wel aanmoedigen. Heel veel succes ermee.
Groetjes van Ester

quilting Jeannet zei

Ik heb de boeken net gekocht via de paginamarkt, de eerste vijf, dus ik moet nog gaan lezen, maar het lijkt me net zoiets als de NI en daar zie ik niet zo overheen eigenlijk, zo klein allemaal.

groetjes, Jeannet

Marga (MarPie) zei

Hallo Margreet, via Ria ben ik hier en je kan mij ook mee rekenen voor de twintigste.
Ben al best wel ver met mijn SBS (nog 40 blokken te gaan) maar het ligt op het moment helemaal stil.
De internet-bee is een leuke stimulans, pak ik het ook weer op.
P.s. kan prima de lapjes, maak anders twee simpele blokken en kijk dan wat ze doen. Mocht dat niet naar je zin zijn kan je ze altijd in de achterkant doen.
Groetjes,
Marga

Guusje, zei

Wat leuk dat je ook aan de SBS gaat beginnen en ik vind je kleuren geweldig bij elkaar. Ik maak hem in fellere kleuren omdat hij straks over mijn bed komt en de bloemen ook in vrolijke kleuren zijn. Meedoen aan de bee ik zou wel willen maar wil daar nog heel even over nadenken want ik heb op de 20ste ook al NI update, maar ik kom erop terug. In ieder geval vast veel succes want hij is zo leuk om te maken.

Leintje zei

Leuk idee, je internetbee, maar met hoeveel blokjes per maand? Ik maak er doorgaans 2 per maand, omdat ik al met zoveel projecten bezig ben! Ik hoor het graag!

Groet, Leintje

gerda zei

leuk idee een sbs-bee...probeer de draad weer op te pakken hoor..als het lukt meld ik me rond de twintigste ook aan..vind het wel héél gezellie!!
fijne dag

katrien zei

Mooie stofjes voor je SBS.

Wilmakuin zei

Ik doe graag mee!!! beloof niet dat het er 10 per maand zijn maar een paar moet lukken toch??
Mooie stoffen!!

Dorine zei

Hoi Ik doe graag mee aan deze bee. ben sinds kort ook verslaafd aan deze blokken zie mijn blog.
Hoe gaat het nu verder.
dus de 20 ste een update????
groetjes Dorine

ria vogelzang zei

Wat geweldig, he?! De bee wordt echt heel gezellig!!
Hoe meer (quilt-)zielen, hoe meer (quilt-)vreugd!!
;))

christine zei

Hoi margreeth

ik zou ook graag mee willen doen met de online bee van de sbs de 20e van de maand gelijk met de NI
daar hoef ik er nog maar 18 van temaken dus het komt goed uit!

Margreet zei

@ Christine: Heel leuk dat je ook meedoet! Ik wil je graag bij het lijstje voegen, maar wat is je blogadres? als ik je naam aanklik krijg ik je blog niet te zien. Groetjes, Margreet

christine zei

hoi Margreet ik heb een web-log.

http://christinespoppenhuis.web-log.nl/

dit is mijn webadres.(even knippen en plakken)

christine

Anoniem zei

Hallo Margreet,
Sinds kort kom ik regelmatig lezen en kijken op je blog. Ik kreeg je adres door van m'n zus Idelet, die woont vlak bij jou.
Je maakt erg mooie dingen.
Ook ik heb al eens een paar blokken gemaakt van de SBS, naar aanleiding van de boeken.
De patronen had ik van internet.
Het boek heb ik helaas nog niet.Ik heb ook geen eigen blog, dus als ik mee zou doen dan kan ik geen foto's ofzo laten zien.
Succes en hartelijke groet, Erna K.

maya zei

Volgens mij heb je hele mooie stofjes uitgezocht voor je SBS!

Margreet zei

@ Erna: Wat leuk dat je regelmatig even op mijn blog komt buurten! Maak je af en toe nog een blokje van de SBS? Of ben je inmiddels met andere dingen bezig. Misschien zien we elkaar volgende week wel... Groetjes, Margreet

Mirjam zei

Ik heb op m'n blog al een poosje een lijstje staan met mede-sbs-ers. Heb daar voor mezelf toen bewust geen datum aan vastgelegd, omdat ik zo bang ben dat ik dat niet elke maand ga halen... Dus ik had hem zeker in de gaten, maar weet niet of het elke keer lukt om iets te laten zien...

Groetjes, Mirjm

Juicybear zei

Leuk zeg, ik ga nu ook met de SBS beginnen ik wacht nog op het boek. Ik zou ook graag mee willen doen dus bij deze meld ik me ook graag aan.
Groetjes Anneke
http://juicybearquilt.blogspot.com