donderdag 26 augustus 2010

Quilt-tentoonstelling in de buurt

Vanmiddag ben ik met mijn moeder naar een quilt-tentoonstelling geweest in Goedereede. Het thema was "Bijbelquilts", deze quilts zijn gemaakt door Rieteke Hoogendoorn. Zij maakt prachtige dingen, maar vooral als je het verhaal erbij leest krijgt het een diepere betekenis.
Deze quilt hing in de gang er naartoe.

Dit is een echt kinderquiltje, met een bijpassende tekst erin geborduurd. Die regenboog vind ik prachtig, het is van een soort vilt in regenboogkleuren. Onderaan heeft ze kleine voetjes geborduurd.
En moet je die vogeltjes eens zien, zo knap gedaan! Het zijn échte mussen, vind je niet?

De rechtse quilt heet "Autisme" en ze heeft hem gemaakt voor een autistische jongen. Ook hier weer een hele beschrijving erbij wat alles betekend. De quilt zelf is de wereld, het vierkant is ons innerlijk, de gele vierkantjes zijn de mooie momenten. De rode cirkel is de liefde, de druppels beelden de doop uit. Tenslotte staat de regenboog voor de hoop.


Deze quilt spreekt mij persoonlijk erg aan, omdat onze oudste zoon een vorm van autisme heeft. (PDD-NOS) Gelukkig gaat het nu ontzettend goed met hem, daar zijn we heel dankbaar voor. Ook op zijn nieuwe school heeft hij zijn draai gevonden. We zijn supertrots op hem dat hij deze stap heeft gezet en ook heeft doorgezet !! Mocht je ook zin hebben om naar de tentoonstelling te gaan (en in de buurt zijn), hij duurt nog tot zaterdagmiddag half 5 en is in de kerk van Goedereede. Een aanrader! Groetjes, Margreet

7 opmerkingen:

Pierelantijntjes zei

Prachtig Margreet. Ik wist dit niet maar ik ga zeker een kijkje nemen.
Groetjes van Ester

ria vogelzang zei

Wat een geweldige quilts! En inderdaad de quilt voor een autistische jongen is heel bijzonder en ook zo herkenbaar (onze jongste heef ook pdd-nos..... Ja, dat doet me echt wel wat.....
Geniet van je quilts en je gezinnetje, Margreet!

Jeanet zei

Wauw, mooi als er een diepere betekenis achter de quilts zit! 't Is voor mij niet echt naast de deur, maar bedankt voor het "meekijken".
Gelukkig dat het goed gaat met je zoon. Het lijkt me een grote zorg als je kind "anders" is. Fijn dat je er zo positief mee om kunt gaan. Ik wens je er veel sterkte bij!
Fijn weekend. Groeten Jeanet

Pierelantijntjes zei

Dank je wel, ook nog voor je kaart. Heel erg leuk Margreet.
Is het nog gelukt met picasa? Ik ben vandaag in de toren geweest. Daar was een vilt tentoonstelling, ook leuk. Morgen hopelijk de kerk.
Groetjes van Ester

Guusje, zei

Wat een mooie quilts hangen daar, kan me voorstellen dat je het mooi vond om er te kijken. Jammer dat het zover weg is anders....

Jantine zei

mmmm die heb ik dus gemist, jammer!

carine zei

prachtige tentoonstelling met fantastische quilts. Kan me indenken dat je ervan genoten heeft! Groetjes uit Brugge Carine