vrijdag 19 februari 2010

Nieuw Project

Nu mijn lapjesdeken al een tijdje af is, gaat het bij mij weer kriebelen: Wat gaat mijn volgende project worden? Natuurlijk heb ik heel veel inspiratie, boeken genoeg in de kast en als je op internet kijkt bij allerlei blogs komen er genoeg ideeën langs. De één nog mooier dan de andere. Twee jaar geleden heb eens een Quiltmania gekocht met daarin wel een hele mooie quilt, hij heet "Chocoladesterrren". En dat vind ik nou eens een supercombinatie. Ik ben namelijk heel gek op allebei. Chocolade kan ik eigenlijk niet weerstaan, vooral die van Milka met Caramel. En sterren in quilts vind ik zó mooi! Het maakt dan verder niet uit hoe die er uitziet, als er maar sterren in zitten. En dus is het grote lapjesverzamelen begonnen: ik koop alleen lapjes waar ik helemaal flieft op ben, het liefst in mijn favoriete kleuren: Oudblauw, bruin, donkerrood, ecru en oker.
Zo vlak voor de Kerst ben ik voorzichtig begonnen met de eerste sterren. Ik moet zeggen dat het een heel leuk werkje is, ik knip steeds een paar sterren vooraf en onder het tv kijken of theedrinken heb ik zo weer een ster af. Er komen 96 grote en kleine sterren in te zitten. De grote (20x20 cm)voor binnenin en de kleintjes (10x10cm)als rand.
Voorlopig ben ik er wel zoet mee, maar er zit geen haast bij. Tot nu toe heb ik er van allebei 7 af en de volgende 3 liggen geknipt klaar. Vanmiddag eens even lekker aan verder. Nu eerst maar de was opvouwen. Fijn weekend!Groetjes, Margreet

4 opmerkingen:

marijke zei

Wat een leuke lapjes heb je verzameld. Vind sterren ook altijd zo leuk en hou ook van een beetje antieke kleuren. Iedere ster wordt toch weer anders door een andere kleurcombinatie en een andere grote. Zal vast een prachtige quilt worden. Groeten Marijke

ria vogelzang zei

Wat een hele lieve lapjes!! Daar zou je toch ook helemaal vlieft op worden............... ;)))!
Wat een mooie quilt gaat dat worden. Ik weet nog dat ie in Quiltmanaia stond!

Pierelantijntjes zei

Hoi Margreet,
Dat gaat volgens mij een hele mooie quilt worden. En Chocolade? Mmmm kan je me voor wakker maken.
Ik dank dat ik iets verkeerd gedaan heb met een berichtje versturen, want ik heb een award voor je op mijn blog. Denk dat ik iets niet goed gedaan heb. kijk je even op mijn blog?
groetjes en fijn weekend
Ester

Anja.M zei

Oooh die is mooi Margreet, erg mooie stoffen heb je ervoor.
Ben er helemaal weg van van deze quilt lijkt op de van de kop foto daar was ik ook al verlieft op.